7. heinäkuuta 2022

Mustapippuri-suklaakeksit

Nytpä tuli vastaan sellainen ohje, että ei olisi taas itselleni tullut mieleenkään kokeilla. Makean suklaiseen pikkuleipään oli yhdistetty mustapippuria ja suolaista elementtiä. Hyvin kummallista minun makumieltymysteni mukaan. Mutta onneksi muruseni on kummallisuuksien ystävä ja tiesin, että tämä yhdistelmä uppoaa häneen! Tein testinä puolikkaan annoksen keksejä ja kyllä, olivat kuulemma hyviä pippurisine sattumineen. Ohjeena toimiva ja lopputulos oli teknisesti onnistunut - itse en näitä edes maistanut, mutta uskon pippurinystävän sanaan ja uskallan sanoa, että onnistui myös maun puolesta. (Ohje: Glorina Ruoka&viini 8/2021)


 

 






 

24 kpl

 

400 g tummaa suklaata

1 rkl kokonaisia mustapippureita

175 g pehmeää voita

2 dl ruokokidesokeria

2 kananmunaa

5 dl vehnäjauhoja

1 tl ruokasoodaa

0,25 tl maustepippuria

0,25 tl kanelia

 

lisäksi:

0,75 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä

2 tl sormisuolaa (käytin merisuolaa myllystä)

 

1. Sulata 300 g suklaata vesihauteessa tai varovaisesti mikrossa. Jätä odottamaan ja rouhi loppu suklaa.

2. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri ja lisää kananmunat yksitellen samalla voimakkaasti vatkaten

3. Rouhi mustapippurit morttelissa karkeaksi jauheeksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa. Siivilöi seos voi-sokerivaahtoon ja kaada joukkoon myös siivilään jäävät mustapippurit. Sekoita tasaiseksi, mutta sekoita mahdollisimman vähän ettei taikina tiivisty ja sitkisty liikaa.

4. Valuta taikinan sekaan sula suklaa ja lisää myös suklaarouhe. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan levätä kylmässä tunnin ajan

5. Jaa taikina 24 osaan ja pyörittele palat palloiksi. Paina pallot n. 2 cm paksuiksi kiekoiksi uunipellille leivinpaperin päälle.

6. Rouhi pistaasit ja jaa ne pikkuleipien päälle, painele niitä hieman taikinaan. Ripottele päälle suolaa.

7. Paista 175-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Keksit saavat jäädä sisältä hieman pehmeiksi

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti