Nopsa ja näppärä yhden astian ruoka viileneviin syysiltoihin! Bataatin makeus ja aurajuuston suolaisuus täydentävät ihanasti toisiaan ja chili antaa mukavaa potkua.
Tästä ruuasta löytyy ravitsemuksellisestikin kaikkea: on hyviä hiilareita, proteiinia ja kolmen värisiä kasviksia. Kun riisinä käyttää vielä täysjyväriisiä niin kuitujakin tähän ruokaan saa vielä lisää. Aurajuustosta jos ei tykkää, niin sen voi jättää poiskin, jolloin vähentyneen suolan ja rasvan vuoksi päästään vieläkin terveellisempään versioon! Punaista lihaa välttävät voivat korvata naudan jauhelihan broilerilla ja kasvissyöjät jollain kasvisproteiinituotteella. Ja jos bataatti ei maistu niin sen voi korvata porkkanalla tai lantulla. Tähän ruokaan voi myös lisätä kasviksia ihan maun mukaan.
Tätä kannattaa siis ihan kaikkien kokeilla! (Ohje: valio.fi)
4 annosta
öljyä paistamiseen
400 g naudan jauhelihaa
chiliä maun mukaan
1 valkosipulin kynsi
n. 450 g bataattia
2 dl riisiä
400 g säilöttyjä kirsikkatomaatteja
3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
100 g lehtikaalia (tätä en käyttänyt, kun ei lapsille maistu)
150 g sinihomejuustoa
1. Ruskista jauheliha ja siirrä se odottamaan
2. Hienonna valkosipuli ja chili. Kuori bataatti ja paloittele se pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy reunallisessa paistokasarissa ja kuullota kasviksia siinä viitisen minuuttia, kunnes ne pehmenevät hieman
3. Lisää pannulle riisi ja kuullota sitä hetki. Lisää tomaattisäilyke ja vesi ja lisää joukkoon kasvisliemikuutio. Sekoittele ja hauduta kannen alla, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Tarkkaile kypsymistä ja lisää tarvittaessa vettä
4. Sekoita kypsän riisi-bataattiseoksen joukkoon jauheliha ja revi sekaan myös lehtikaali.
5. Lisää lopuksi aurajuusto ja kuumenna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti