12. lokakuuta 2022

Kevyempi sitruunainen carbonara

Jamie tekee monesti ruokia saatesanoilla ”eihän tämä nyt oikea tällainen ole lainkaan”. Niin kuin ei tämäkään ole. Carbonaraan tässä ruuassa viittaa pasta, munat ja parmesaani ja muu onkin sitten ihan jotain muuta.

Mutta tämän ruuan tarkoitus ei ollutkaan tehdä carbonaraa uudelleen, vaan tehdä hieman kevyempi ja ehkä samalla myös terveellisempi versio. Carbonaraan toisinaan käytettävä kerma oli korvattu jogurtilla, eikä munia ja juustoakaan ruokaan laitettu mahdottomia määriä. Herneet antoivat ruokaa kermaisuutta ja täyteläisyyttä ja sitruuna ja basilika raikkautta. Jamien ohjeessa pekonia paisteltiin vain pari viipaletta ja ne ripoteltiin murusteltuna annosten päälle. Itse en halunnut ihan niin paljoa keventää, vaan käytin reilusti koko paketillisen pekonia – valinta on sinun! (Ohje: Jamien superruokaa -ohjelma)

 


 

 

 






 

 

4 annosta

 

200 g spagettia

1 pkt pekonia

mustapippuria

 

hernepesto:

90 g mantelilastuja

1 valkosipulin kynsi

0,5 rkua basilikaa

200 g herneitä

15 g parmesaaniraastetta

1 sitruunan mehu

suolaa

mustapippuria

 

kastike:

2 dl turkkilaista jogurttia

1 kananmuna

 

1. Laita spagetti kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan

2. Valmista hernepesto: laita kaikki ainekset monitoimikoneen terälliseen kulhoon ja surauta tasaiseksi. Ohenna tarvittaessa pienellä tilkalla vettä. Mausta suolalla ja pippurilla

3. Valmista kastike: sekoita kananmuna jogurttiin

4. Pilko pekoni pieniksi paloiksi ja paista se pannulla rapeaksi. Lisää pesto pannulle ja sekoittele tasaiseksi

5. Ota pastan keitinvettä hieman talteen. Valuta pasta ja kaada se takaisin kattilaan. Sekoita pastan joukkoon pesto-pekoniseos ja jogurttikastike. Sekoittele tasaiseksi ja ohenna tarvittaessa pastan keitinvedellä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti