1. helmikuuta 2023

Laskiaiskeksit

Pullahommat eivät edelleenkään minulta suju, enkä ole enää aktiivisesti yrittänytkään hyvän pullataikinan tekemistä opetella. Laskiaissesonkiin löysin onneksi tällaisen hyvän ohjeen, jolla tästäkin perinnejuhlasta selvitään ilman pullataikinaa!

Toissa vuonna tämän kanssa kävi niin, että keksit tuli leivottua, mutta kerma jäi kauppaan. Syötiin keksit sitten vain vaniljatuorejuuston kanssa, joten kuva jäi ottamatta. Note to myself: tee näitä myös ensi vuonna ja ota kuva!

Viime vuonna tämän kanssa kävi niin, että laskiaisviikonloppuna kuopuksella oli kotiläksytehtävänä leipoa kääretorttua ja koska makeaahan ei pidä syödä mahan täydeltä, niin ajattelin tehdä näitä sitten seuraavana viikonloppuna. No, sitten olikin korona, eikä kukaan liikkunut huoneistaan mihinkään.

Lopulta tein näitä sitten aivan sesongin ulkopuolella ihan vaan siksi, että saan kuvan otettua ja ohjeen talteen itselleni. Paisto meni aavistuksen pitkäksi, mutta kahden vuoden yrityksen jälkeen päätin, että välttävät kuvata näin! Oikein hyviä olivat! Eikä tarvitse tehdä pullaa! (Ohje Maku-lehti 2/2021)

 


 

 

 

 

 

 

 

n. 10 kpl

 

200 g voita tai margariinia

1 dl tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

1 muna

3 dl vehnäjauhoja

1 dl mantelijauhetta

1 tl leivinjauhetta

 

täyte:

1 dl kuohukermaa

100 g vaniljatuorejuustoa

0,5 dl vadelmahilloa

 

lisäksi:

tomusokeria koristeluun

 

1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi, tomusokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi kulhossa. Lisää muna ja vatkaa voimakkaasti sekaisin. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää ne voiseokseen. Sekoita tasaiseksi.

2. Laita taikina tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ja pursota taikinasta n. 20 kiekkoa (halk. n. 5 cm). Jätä kiekkojen väliin leviämisvaraa. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia. Jätä jäähtymään

3. Vatkaa täytteen kerma ja tuorejuusto vaahdoksi. Pursota 10 keksin päälle vaahdosta rinkula ja laita sen keskelle nokare hilloa. Paina toiset 10 keksiä kansiksi. Siivilöi keksien päälle tomusokeria

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti