5. helmikuuta 2023

Nyhtö chili con carne

Katselin joululomalla aikani kuluksi joskus tallentamiani Jamie Oliverin kokkailuohjelmia ja kirjoittelin samalla ylös mukavilta vaikuttavia ruokaohjeita ja ideoita. Tämä nyhtölihasta valmistettu chili con carne oli yksi muistiin kirjoitettu ohje. Jamie teki ruuan naudan luullisesta potkasta, mutta minun pudjettiini sopivampi vaihtoehto on kassler, joka pitkään hauduteltuna on ihanan pehmeää ja maukasta. Lihasta irtoava rasva mehevöittää myös liemen ja antaa siihenkin täyteläistä makua. Oikein onnistunut ruoka!

Papujen valmistaminen oli tässä ruuassa uusi juttu minulle. Kun pavut paistetaan pannulla, ne poksahtelevat ja repeävät auki, jolloin ne imevät mukavasti makua liemestä. Tällä tavalla myös papujen jauhoisuus vähenee. Tällä tavalla valmistettuna pavut maistuivat teineillekin ja ruoka meni heti toiveruokien listalle! (ohje: Jamien säätöateriat)


 

 








 

 

n. 800 g kassleria

2 sipulia

1 valkosipulin kynsi

öljyä

2 tl suolaa

1 tl mustapippuria

2 tl savupaprikajauhetta

1 tl jeeraa

1 tl kanelia

chiliä maun mukaan

2 laakerinlehteä

2 prk tomaattimurskaa

2 prk vettä

1 rkl hunajaa

n. 200 g säilöttyjä papuja maun mukaan (minulla suuria valkoisia papuja)

 

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna uunipadassa tilkka öljyä ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää mausteet ja kuullota vielä hetki

2. Kaada pataan tomaattimurskat ja lisää kaksi purkillista vettä. Lisää myös hunaja. Kuumenna kiehuvaksi

3. Nosta liha pataan ja laita kansi päälle

4. Hauduttele lihaa 150-175-asteisessa uunissa noin nelisen tuntia, kunnes liha on repeävän pehmeää

5. Nosta liha pois padasta ja revi se säikeisiksi paloiksi. Poista ylimääräiset rasvaiset palat samalla. Laita lihapalat takaisin pataan ja sekoittele. Jätä muhimaan vielä kannen alle

6. Huuhdo ja valuta pavut ja kaada ne öljytilkan kanssa paistinpannulle. Kuumenna sekoitellen, kunnes ne poksahtelevat ja repeilevät. Sekoita pavut pataan.

7. Tarjoa riisin kera

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti