Tämä on ihan vaan tavallinen lohikeitto, joten ohjetta en tähän sen tarkemmin laita. Lohikeittoon kuuluu mielestäni ihan vaan lohta, perunaa, porkkanaa ja sipulia, liemeen hieman kermaa tai tuorejuustoa täyteläisyyttä antamaan ja mausteeksi suolaa, mustapippuria ja tilliä.
Kokki Linnea Vihonen on kuitenkin keksinyt mahtavat lisämausteet, jotka annostellaan lautaselle valmiin keiton päälle, jolloin maut pysyvät raikkaina ja kuitenkin niitä osuu jokaiselle lusikalliselle. Valmiin annoksen päälle valutetaan ruskistettua voita (voita kuumennetaan kattilassa varovaisesti ja sekoitellen, kunnes hera ruskistuu kullanruskeaksi ja voi alkaa tuoksua toffeiselle) ja puristetaan tuoretta sitruunamehua.
Totesimme taas, että ei sitä paljoakaan tarvitse, kun ihan tavallisesta saa vähän jotain enemmän!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti