21. kesäkuuta 2023

Tonnikalamakaronilaatikko

Aikalailla tavallinen pastaruoka saa yllättävää raikkautta sekaan ujutetuista kasviksista – tällä kertaa parsasta. Pojat vähän vierastivat parsaa tässä ruuassa, vaikka grillattuna sitä mielellään syövätkin. Parsan voi korvata toki muillakin kasviksilla! Perusarkiruokaa, josta tuhtiudessaan riittää suursyömäriperheessäkin kahdelle aterialle! Munamaitokin menetteli, kun ruuassa oli paljon muitakin makuja! (Ohje: Hellapoliisi – hieman muunneltu) 



 

 

 







 

400 g makaroneja

1 nippu parsaa

1 sipuli

100 g miniluumutomaatteja

2 rkl öljyä

2 prk tonnikalaa

200 g sulatejuustoa

suolaa

mustapippuria

5 dl maitoa

3 kananmunaa

100 g juustoraastetta

 

1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko parsat pienemmiksi paloiksi makaronien kiehuessa ja lisää ne kattilaan pariksi minuutiksi ennen kuin makaronit ovat valmiit. Valuta ja jätä odottamaan

2. Kuori ja hienonna sipuli ja puolita tomaatit. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita ja tomaatteja hetkinen. Lisää joukkoon valutettu tonnikala ja kääntele sekaisin.

3. Lisää pannulle sulatejuusto ja kuumenna. Sekoittele tasaiseksi. Sekoita tonnikalaseos makaronien joukkoon ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos voideltuun uunivuokaan

4. Mittaa kulhoon maito ja riko kananmuna sekaan. Sekoita ja kaada seos uunivuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta

5. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia kunne neste on imeytynyt ja pinta on saanut kauniisti väriä

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti