Toinen tämän kesän hittituote mökkikeittiössä oli tämä mummonkurkkumajoneesi, jota kevensimme hieman ja teimme sen osittain turkkilaiseen jogurttiin tai kermaviiliin. Pientä rasvaisuutta etikan hapot kaipaavat, joten majoneesilisä tasapainottaa tätä hyvin! Mielestäni tämän tyyppisiin ruokiin kannattaa käyttää avomaankurkkua, joka on rakenteeltaan hieman tiiviimpi ja maultaankin kasvihuonekurkkua napakampi. Tätä ollaan nyt syöty mökillä sekä kalan, että hirvenlihan tähteistä tehtyjen leipien kanssa ja kastikkeen lopuskat kaupungissa broileripyöryköiden kera. Hyvin toimii joka tilanteessa! (Ohje: Glorian Ruoka&viini 5/2023)
1 dl sokeria
1 dl vettä
0,5 dl väkiviinaetikkaa
1 tl suolaa
muutama kokonainen valkopippuri
1 avomaankurkku
2 dl täysmajoneesia (laitettiin ehkä vähän reilu puoli desiä majoneesia ja loput turkkilaista jogurttia tai kermaviiliä)
hienonnettua tilliä maun mukaan
1. Mittaa kattilaan sokeri, vesi ja etikka. Lisää mausteet ja kuumenna kunnes sokeri on liuennut kokonaan. Jäähdytä liemi huoneenlämpöiseksi
2. Halkaise kurkku ja poista pehmeät siemenet lusikalla kaapien. Kuutioi kurkku ja lisää palaset liemeen. Nosta viileään noin tunniksi
3. Valuta kurkut ja sekoita ne majoneesin joukkoon. Mausta tillillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti