Nyt löytyi sattumalta tämä kesän suosikkilisuke! Tätä tehtiin mökillä samalla viikolla heti kahteen kertaan – ensimmäisellä kerralla wingsien kaveriksi ja toisella kerralla leivitetyn kuhafileen seuraksi. Mökillä meillä on usein mukana turkkilaista jogurttia, kermaviiliä tai jotain muuta vastaavaa hapanmaitotuotetta ja tämän slawin kastikkeen voi tehdä ihan mistä hyvänsä – enpä edes muista millä variaatioilla tätä tehtiin (piimää emme käyttäneet yhdelläkään kertaa). Pieni rasvaisuus on tässä mielestäni hyvä, se taittaa mukavasti lehtikaalin vahvaa makua. Toisella lomaviikolla käytettiin tähän varhaiskaalia ja lisättiin salaatin sekaan hieman goudakuutioita – oikein toimivaa niinkin! (Ohje: Glorian Ruoka&viini 5/2023)
6 annosta
100 g lehtikaalia
500 g kerä- tai varhaiskaalia
kastike:
1,5 dl piimää
1 dl creme fraichea
2 rkl valkoviinietikkaa
1 valkosipulin kynsi
0,75 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
1. Leikkaa lehtikaalista paksut lehtiruodit pois. Suikaloi kaalit kulhoon
2. Kuori valkosipulin kynsi ja raasta se pienempään kulhoon. Lisää sen joukkoon muut kastikkeen ainekset ja sekoita tasaiseksi
3. Sekoita kastike kaalisuikaleiden joukkoon ja jätä maustumaan hetkeksi ennen tarjoamista
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti