22. heinäkuuta 2023

Mantelitorttu

Tämäkin ohje on kirjoitettu Jamie Oliverin ohjelmasta, tällä kertaa Pikaherkuista. Määrät on alle muunneltu täkäläisiin pakkauskokoihin sopiviksi. Torttu oli nopea ja vaivaton valmistaa ja vaatimattomasta ulkonäöstään huolimatta todella herkullinen ja yllättävän mehevä! Paisto meinasi livahtaa hieman pitkäksi ja pinnalla ollut tomusokeri sai hieman liikaa väriä. Torttu oli sisältä kuitenkin aivan nippa nappa kypsä, joten jättäisin oikeastaan tomusokerin päältä kokonaan pois, täytteessä on makeutta jo melko paljon. Pieni vaniljakastike- tai -jäätelölisä olisi tähän paikallaan ja ehkäpä vielä muutama tuore mansikka tai vaikkapa persikka- tai luumuviipale raikastamaan kokonaisuutta. Näppärä jälkiruokaleivonnainen!

 


 

 






 

600 g voitaikinaa

 

täyte:

80 g mantelijauhetta

60 g tomusokeria

1 kananmuna

1 rkl ranskankermaa

 

lisäksi:

kananmuna

tomusokeria

 

1. Sekoita täytteen ainekset sekaisin

2. Kauli taikina ohueksi levyksi (n. 0,5 cm) ja leikkaa siitä lautasen avulla kaksi yhtä suurta pyörylää.

3. Aseta toinen taikinalevy leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä täyte taikinan päälle (jätä reunoille hieman tyhjää). Nosta toinen taikinalevy täytteen päälle ja nipistele levyt yhteen haarukalla

4. Paina sormella tortun keskelle kuoppa ja leikkaa siitä lähtien viillot tortun pintaan. Voitele kananmunalla siivilöi päälle tomusokeria

5. Paista 225-asteisessa uunissa alatasolla noin 15 minuuttia

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti