Pizzaa olen joskus syönyt aamupalalla, mikäli sitä on sattunut jääkaapissa tähteenä olemaan. Oikein hyvältä se on aamukahvinkin kanssa maistunut! Tässä pizzassa oli kuitenkin jotain uutta, kun pizzan päälle laitettiin kananmunaa ja pekonia! Todella hyvin toimiva idea, tosin yön yli kylmälevossa ollut taikinani ei ehtinyt lämmetä kylliksi ja oli hieman jähmeä käsiteltävä. Tämän vuoksi pizzoista tuli mielestäni liian paksut, mutta makuunhan se ei tietysti vaikuttanut. Seuraavalla kerralla kohotan taikinan paremmin ja lepuutan valmiina paloina, jolloin se on helpommin työstettävissä aamulla. Idea tähän löytyi Yhteishyvästä.
Kauli pizzataikina ohuiksi pohjiksi. Levitä pohjien päälle ranskankermaa ja halutessasi raasta sen päälle hieman parmesaania. Riko pohjan päälle kananmuna ja jätä keltuainen ehjäksi. Laita kananmunan ympärille pari viipaletta pekonia ja haluamiasi kasviksia (esim. tomaattia, paprikaa, parsaa, sipulia, herkkusieniä). Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin vartin verran, kunnes pizzat ovat kypsiä.
Ei ollu niin Hyvää
VastaaPoista