6. elokuuta 2023

Cajun-porsas

Tämäkin ohje on peräisin muistikirjastani, johon olen pikakirjoittanut muistiin ohjeita Jamie Oliverin ohjelmia katsellessani. Tämän ruuan ehdoton tähti on bbq-kastike, joka kannattaa laittaa korvan taakse ja käyttää muissakin ruuissa – possulle ja kanalle oikein sopiva ja vahvan mausteinen. Kastikkeen myötä myös liha oli hyvää, tosin mietimme sitä, että sisäfilee olisi helpompi kypsentää pihveiksi leikattuina kuin levitettynä mikäli tämän kypsentää pannulla. Grillissä kypsennettäessä levitetty fileekin toimii varmasti hyvin! Sisäfileessäkin toinen pää on toista hieman paksumpi ja tasaista kypsyyttä oli hankala saada. 

Riisilisukekin oli todella maistuvaa, mutta maukkaan kastikkeen sekaan riisin mausteet hieman hävisivät. Riisiä tein tarkoituksella hieman suuremman annoksen, sekoitin seuraavana päivänä sen joukkoon pakastimesta nyhtöbroileria ja siinäpä oli näppärä ateria taas valmiina käden käänteessä. (Ohje: Jamie’s 15-Minute Meals)

 


 

 





 

4 annosta

 

porsaan sisäfilee

suolaa

mustapippuria

öljyä

 

kastike:

2 valkosipulin kynttä

0,5 dl omenamehua

4 rkl ketsuppia

2 rkl HP-kastiketta

1 tl tabascoa

1 rkl soijakastiketta

2 rkl worchestershirekastiketta

1 rkl hunajaa

0,5 tl mustapippuria

 

riisi:

3 dl riisiä

1 punasipuli

1 punainen paprika

1 keltainen paprika

tilkka öljyä

1 tl paprikajauhetta

1 tl jeeraa

1 dl vettä

1 sitruunan mehu

kourallinen basilikan lehtiä

 

1. Laita riisi kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Odotellessa jatka ohjetta eteenpäin, jätä riisi odottamaan sitten kun se on valmista. 

2. Valmista kastike. Kuori valkosipulin kynnet ja raasta ne pieneen kulhoon. Sekoita joukkoon loput kastikkeen ainekset. Jätä odottamaan.

3. Valmistele liha. Leikkaa fileen pinnasta kalvot ja ylimääräinen rasva pois. Leikkaa filee pituussuunnassa halki ja aukaise se kirjan tapaan. Nuiji filee mahdollisimman tasapaksuksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Ruskista fileen pinnat kuumalla paistinpannulla ja kaada sekaan kastike. Hauduta kannen alla välillä lihaa käännellen, kunnes se on kypsää

4. Valmista riisilisuke lihan kypsyessä. Kuori ja hienonna sipuli ja pilko paprikat. Kuumenna suurella paistinpannulla tilkka öljyä ja kuullota kasvikset kypsiksi. Mausta kasvikset ja kaada pannulle vesi. Sekoita joukkoon kypsä riisi ja kuumenna vielä höyryäväksi. Nosta pannu pois liedeltä. Purista riisin joukkoon vielä sitruunamehu ja sekoita joukkoon basilikasilppua.

 


 

 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti