Riisilisukekin oli todella maistuvaa, mutta maukkaan kastikkeen sekaan riisin mausteet hieman hävisivät. Riisiä tein tarkoituksella hieman suuremman annoksen, sekoitin seuraavana päivänä sen joukkoon pakastimesta nyhtöbroileria ja siinäpä oli näppärä ateria taas valmiina käden käänteessä. (Ohje: Jamie’s 15-Minute Meals)
4 annosta
porsaan sisäfilee
suolaa
mustapippuria
öljyä
kastike:
2 valkosipulin kynttä
0,5 dl omenamehua
4 rkl ketsuppia
2 rkl HP-kastiketta
1 tl tabascoa
1 rkl soijakastiketta
2 rkl worchestershirekastiketta
1 rkl hunajaa
0,5 tl mustapippuria
riisi:
3 dl riisiä
1 punasipuli
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
tilkka öljyä
1 tl paprikajauhetta
1 tl jeeraa
1 dl vettä
1 sitruunan mehu
kourallinen basilikan lehtiä
1. Laita riisi kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Odotellessa jatka ohjetta eteenpäin, jätä riisi odottamaan sitten kun se on valmista.
2. Valmista kastike. Kuori valkosipulin kynnet ja raasta ne pieneen kulhoon. Sekoita joukkoon loput kastikkeen ainekset. Jätä odottamaan.
3. Valmistele liha. Leikkaa fileen pinnasta kalvot ja ylimääräinen rasva pois. Leikkaa filee pituussuunnassa halki ja aukaise se kirjan tapaan. Nuiji filee mahdollisimman tasapaksuksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Ruskista fileen pinnat kuumalla paistinpannulla ja kaada sekaan kastike. Hauduta kannen alla välillä lihaa käännellen, kunnes se on kypsää
4. Valmista riisilisuke lihan kypsyessä. Kuori ja hienonna sipuli ja pilko paprikat. Kuumenna suurella paistinpannulla tilkka öljyä ja kuullota kasvikset kypsiksi. Mausta kasvikset ja kaada pannulle vesi. Sekoita joukkoon kypsä riisi ja kuumenna vielä höyryäväksi. Nosta pannu pois liedeltä. Purista riisin joukkoon vielä sitruunamehu ja sekoita joukkoon basilikasilppua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti