Jo aikaa sitten bongasin tämän herkullisen näköisen kukkakaaliohjeen Liemessä-blogista. Nyt selailin tallennettujen ohjeiden arkistojani ja viimeinkin tämä ohje pääsi testiin! Maultaan nämä olivat aivan loistavia, mutta kypsensin kukkakaaleja liian vähän aikaa ja ne jäivät kuorrutteen osalta hieman liian pehmeiksi. Taikina olisi voinut myös olla hieman paksumpaa, se tahtoi valua pellille. Mutta ei se tahtia haitannut – kaikki tuli syötyä ja jopa teineille maistui!
1 kukkakaali
leivitykseen:
1 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 tl savupaprikajauhetta
hieman cayennepippuria tai chilijauhetta
n. 1 dl vettä
1 rkl rypsiöljyä
viimeistelyyn:
2 rkl voisulaa
1. Paloittele kukkakaali sopiviksi suupaloiksi
2. Sekoita kulhossa leivitystaikinan ainekset. Laita vettä varoen, että taikinasta ei tule liian juoksevaa!
3. Pyöräytä kukkakaalit taikinassa ja asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia ja nosta pelti uunista. Kaada voisula kukkakaalien päälle ja kääntele niitä. Paista vielä viitisen minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti