20. joulukuuta 2023

Fritatut kaprikset

Muruseni ei pidä kapriksista! Mikä on käsittämätöntä siinä mielessä, että hän on suolan ystävä ja kapriksethan ovat pieniä ihania pirskahtelevia suolapommeja, jotka antavat särmää monenlaisiin ruokiin – erityisesti kalan kaverina.

Kävimme taannoin (jo aikaa sitten itse asiassa) syömässä Joensuun teatteriravintolassa, ja muruseni annoksessa oli fritattuja kapriksia. Nyt muruseni pitää kapriksista! Ja teimme niitä myös kotona rapeaksi lisukkeeksi kotitekoiselle pastalle ja tonnikalakastikkeelle. Herkkua!

 


 









 

Valuta kaprikset ja taputtele ne kuiviksi talouspaperin avulla. Kuumenna rypsiöljyä pannulla 170-asteiseksi. Laita kaprikset kuumaan öljyyn minuutiksi ja nosta ne talouspaperin päälle jäähtymään. Kun kaprikset ovat jäähtyneet, kuumenna öljy uudelleen ja laita kaprikset jälleen öljyyn minuutiksi ja sen jälkeen talouspaperille valumaan. Toista 3-5 kertaa kunnes kaprikset ovat rapeita.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti