7. joulukuuta 2023

Ranskalainen kanasalaatti

Jälleen on Jamien ohjelmia katsottu! Jamie teki Säästöateriat -ohjelmassaan kanasalaattia tähteeksi jääneestä uunissa paahdetusta kanasta. Tässä ohjeessa minua viehättivät kuitenkin erityisesti linssit, johon olen nyt viime aikoina jostain syystä tuntenut melkoista himoa. Jamie käytti tähän ruokaan säilöttyjä käyttövalmiita linssejä, joita en itse ole koskaan testannut. Mutta nytpä testasin ja jatkoon meni niin että heilahti! Todella vaivattomia, rakenteeltaan meheviä ja maultaan mahtavia. Tämä ruoka toimi valmistuspäivänä lämpimänä ja seuraavana päivänä töissä lounaalla kylmänä aivan yhtä hyvin. Maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa!


 

 








 

2 annosta

 

2 kananmunaa

kourallinen vihreitä papuja

100 g kypsää broileria

1 prk käyttövalmiita linssejä

napakkaa salaattia maun mukaan (esim. romaine)

kevätsipulia tai purjoa

 

kastike:

2 tl dijon-sinappia

1 valkosipulin kynsi

3 rkl oliiviöljyä

1 rkl viinietikkaa

1 rkl hunajaa

suolaa

mustapippuria

 

1. Keitä kananmunat haluamaasi kypsyyteen. Valuva keltuainen sopii tähän ruokaan todella hyvin. Voit tehdä myös uppomunat kun ruoka on muilta osin valmis!

2. Valmista kastike: kuori ja raasta valkosipulin kynsi ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset suuressa kulhossa

3. Suikaloi tai revi salaatti ja viipaloi kevätsipulit. Paloittele broileri

4. Keitä papuja muutama minuutti. Valuta pavut ja sekoita ne kuumina kastikkeen joukkoon. Sekoita joukkoon myös salaatti ja broileri

5. Huuhdo ja valuta linssit ja paahda niitä kuumalla kuivalla paistinpannulla, kunnes ne poksahtelevat. Mausta lurauksella oliiviöljyä ja viinietikkaa sekä ripauksella suolalla.

6. Kaada linssit tarjoiluvadille ja nosta salaatti päälle. Viimeistele annokset kananmunilla

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti