5. tammikuuta 2024

Kikherne-couscouspyörykät

Kanssasyöjäni ovat esikoista lukuun ottamatta alkaneet syödä enemmän ja enemmän kasvisruokaa ja jopa ehdottamaan kasvisvaihtoehtoja, kun ruokia pöytäämme mietitään! Viimeksi yllätyin, kun kuopus halusikin lasagnen sijaan syödä lähinnä itselleni valmistamiani thai-nuudeleita, joiden seassa oli mifua, vihreitä papuja ja pakasteherneitä. Esikoinen olisi voinut sitä syödä mielellään, jos siinä ei olisi ollut ”niitä vihreitä” – hän valitsi siis lasagnen!

Ruokatoiveella kikhernepyöryköistä muruseni puolestaan yllätti minut selattuaan läpi Maku-lehden (2/2023). Tähän ideaan tartuin oitis ja tein näitä heti parin päivän kuluttua. Maistuivat molemmille! Pakastin loput pyörykät annosrasioissa itselleni ja hyvin maistuivat pakastimesta sulatettunakin.

 


 

 








 

4 annosta

 

2 dl couscousia

1 tetra käyttövalmiita kikherneitä

1 punasipuli

1 valkosipulin kynsi

2 tl persiljaa

2 rkl soijakastiketta

1 rkl sitruunamehua

1 rkl öljyä

2 tl paprikajauhetta

1 tl jeeraa

0,5 tl mustapippuria

 

kastike:

1 dl ketsuppia

2 rkl soijakastiketta

1 tl misotahnaa

1 tl srirachaa (laitoin hieman tabascoa)

1 valkosipulin kynsi raastettuna

 

1. Kypsennä couscous pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Laita se monitoimikoneen kulhoon

2. Huuhtele ja valuta kikherneet ja lisää ne couscousin sekaan. Kuori ja hienonna sipulit ja lisää ne myös. Lisää loput pyöryköiden ainekset ja aja tasaiseksi massaksi

3. Pyörittele taikinasta öljytyin käsin noin 15-20 pyörykkää uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia

4. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Pyöräytä valmiit pyörykät kastikkeessa kuumina tai tarjoa kastike erikseen. (Jos pakastat pyöryköitä, kastike kannattaa tarjoilla erikseen)

1 kommentti:

  1. Mun poika ei kotoa asuessaan ei kokannut eikä kasvisruokiin koskenut. Sitten se muutti kasvissyöjätyttöystävänsä kanssa yhteen ja nykyään syö liharuokien lisäksi kasviksia ongelmitta, jopa kaalia. Ja osaa myös laittaa ruokaa.

    VastaaPoista