2. tammikuuta 2024

Linssi-pekonikeitto

Linssikeittojen värisarjan testaaminen jatkuu ja vihreän keiton jälkeen vuorossa oli punainen keitto. Aiemmin syömäni linssikeitot ja -muhennokset ovat usein olleet intialaisin maustein maustettuja eikä se makumaailma ole minun suosikkini. Keitoissa mausteet korostuvat vielä enemmän kuin kastikkeissa tai padoissa, jotka usein syödään riisin kera.

Tässä keitossa ei noita makuja kuitenkaan ollut, vaan makumaailma oli melkoisen neutraali. Tämä osui ja upposi minuun ja oli ehdottomasti parasta linssikeittoa mitä olen syönyt! Luulen, että pekoni antoi tähän oman täyteläisen taustamakunsa. Mikäli haluaa tehdä keiton ilman lihaa, voi valmiiseen keittoon sekoittaa hieman parmesaaniraastetta tai heittää parmesaanin kannikan keiton joukkoon keittovaiheessa antamaan umamia makua. Pekonin voi korvata myös paistetuilla sienillä. Ja mikäli tykkää ohuemmasta keitosta niin vettä voi aina lisätä! (Glorian Ruoka&viini 2/2023)

 


 

 








 

4 annosta

 

140 g pekonia

2 rkl öliiviöljyä

1 sipuli

2 porkkanaa

250 g punaisia linssejä (laitoin 200 g, että ostamastani 400 g:n paketista riittää kahteen keittoon)

2 prk (valkosipulilla maustettua) tomaattimurskaa

4 dl vettä

yrttejä maun mukaan (esim. oreganoa ja persiljaa)

(1 tl suolaa tai 1-2 rkl soijakastiketta)

 

1. Suikaloi pekoni ja paista se rapeaksi omassa rasvassaan. Nosta talouspaperille odottamaan

2. Hienonna sipuli ja kuori ja paloittele porkkanat. Kuullota kasviksia pekonin rasvassa kattilassa noin viisi minuuttia

3. Huuhtele linssit siivilässä ja kaada ne kattilaan. Lisää tomaattimurskat, vesi ja yrtit ja keitä hiljalleen poreillen 20-25 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä

4. Sekoita joukkoon pekonisuikaleet ja lisää tarvittaessa suolaa tai soijakastiketta

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti