14. tammikuuta 2024

Ruusukaalikeitto

Sosekeitto ruusukaalista - melko yllättävää, mutta todella hyvää! Keitto oli sosekeitoksi melko ohutta, eli vettä olisi voinut olla hieman vähemmän tai suurusteena olisi voinut käyttää kermaa. Meillä rouskeeksi laitetut cashewit upposivatkin keiton pohjalle, toki alkuperäisessä ohjeessa keiton pinnalle ripoteltiin kevyttä paahdettua sipulirouhetta. Hyvän makuista tämä oli, mutta ei ehkä vaivansa väärti. Ruusukaalista saa maukasta ruokaa vähemmälläkin vaivalla. Ja hyvää sosekeittoa helpommistakin aineksista. (Ohje: Glorian Ruoka&viini 9/2023) 

 


 

 








 

2 annosta

 

500 g ruusukaaleja

1 sipuli

1 valkosipulin kynsi

2 rkl öljyä

7 dl vettä

puolikas kasvisliemikuutio (tai luraus kasvisfondia)

100 g maustamatonta tuorejuustoa

0,25 tl mustapippuria

(suolaa)

 

pinnalle: 

suolattuja cashew-pähkinöitä rouhittuna TAI paahdettua sipulia TAI pekonimurua

 

1. Leikkaa ruusukaalien kannoista kuivat osat pois ja poista myös kuivahtaneet uloimmat lehdet. Poista parista ruusukaalista lehtiä varovaisesti yksi kerrallaan koristeeksi. Paloittele loput kaalit.

2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pehmeiksi öljyssä pannulla

3. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää joukkoon kasvisliemi. Lisää kattilaan ruusukaalit ja keitä niitä 5-10 minuuttia, kunnes ne alkavat olla pehmeitä

4. Lisää kattilaan sipulit ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi

5. Lisää kattilaan tuorejuusto ja kuumenna keittoa matalalla lämmöllä samalla sekoitellen, kunnes juusto on sulanut keiton sekaan. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla

 

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti