4. helmikuuta 2024

Nuudelikeitto

Tässä nuudelikeitossa ei ole mitään erikoista, uutta tai muutenkaan ihmeellistä. Tämä on aivan tavallista keittoa, joka on tehty aivan tavallisista raaka-aineista. Tämä on aivan tavallista arkiruokaa, joka on nopsa ja näppärä valmistaa. Tämä ruoka sai kiitosta teineiltä, siksi ohje on täällä - eli note to myself!

Tähän voi broilerin sijaan käyttää mitä lihaa tai kalaa tahansa. Tai vaikkapa kasviproteiineja, palkokasveja, sieniä – ihan mitä vaan oman maun mukaan. Tämä taipuu ateriaksi edellisen päivän tähteidenkin pohjalta ja myös siksi se on hyvä! Tehkää tätä ja syökää arkenakin hyvin ja vähällä vaivalla! (Ohje: Kariniemen kotitila)

Tein myöhemmin broilerikeiton hieman samalla tyylillä. Mausteeksi tuli 2 tl curryjauhetta ja 2 rkl tomaattipyreetä. Kookosmaidon sijaan keittoon laitettiin purkillinen juoksevaa Koskenlaskija cheddaria. Maistui sekin versio! (Ohje: Maku 1/2024)

 


 

 








 

 

1 sipuli

1 valkosipulin kynsi

1 iso paprika

2 rkl öljyä

2 tl punaista currytahnaa

(chiliä maun mukaan)

4 dl kookosmaitoa (laitoin 2 dl)

8 dl vettä (laitoin litran)

1 kanaliemikuutio

n. 300 g kypsää broileria, kalkkunaa tmv.

3 levyä pikanuudeleita

(suolaa tai soijakastiketta)

2 kevätsipulia tai pala purjoa

pieni nippu tuoretta korianteria tai persiljaa

 

1. Kuori ja hienonna sipulit ja pilko paprika. Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa, kunnes ne pehmenevät

2. Lisää kasvisten joukkoon currytahna (ja chili) ja kuumenna noin minuutin verran

3. Lisää kattilaan kookosmaito, vesi ja liemikuutio. Keittele pari minuuttia

4. Lisää keiton joukkoon kypsä broileri tai muu valitsemasi proteiini ja murra sekaan myös nuudelilevyt. Keitä vielä parisen minuuttia, kunnes nuudelit ovat kypsät. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai soijakastiketta

5. Hienonna kevätsipuli tai purjo ja lisää se valmiiseen keittoon. Viimeistele hienonnetulla korianterilla tai persiljalla

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti