1. helmikuuta 2024

Porkkana-fetacouscous

Ihana lämmin kasvisruoka sellaisenaan tai pienempänä annoksena lisuke vaikkapa broilerille, kalalle tai tofulle! Makea porkkana, kirpsakka granaattiomena ja suolainen feta muodostavat mahtavan makuyhdistelmän ja couscous viimeistelee ruuan comfort-foodiksi. Käyttämällä ruuassa täysjyväcouscousia, bulguria, quinoaa tai ateriajyväsekoitusta, saa ruuan ravintoarvoa huomattavasti paremmaksi. Ohje on kirjoitettu Jamien pikaherkut -ohjelmasta noin-tyylillä. Käytä aineksia syöjämäärän ja oman maun mukaan! 

 


 

 








 

n. 2 annosta

 

porkkanat:

pari isoa porkkanaa

luraus oliiviöljyä

suolaa ja mustapippuria

 

vinegretti:

1 granaattiomena

1 rkl punaviinietikkaa

3 rkl neitsytoliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

 

lisäksi:

2 annosta couscousia (tai muuta viljavalmistetta)

fetaa

tuoretta minttua (tai vaikkapa persiljaa jos minttu ei maistu)

 

1. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi

2. Halkaise granaattiomena ja kopsuttele siemenet kulhoon kauhan avulla. Purista kaikki irtoava mehu talteen ja siivilöi se tarjoiluastiaan. Sekoita mehun joukkoon punaviinietikka ja oliiviöljy ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria

3. Valmista couscous (tai valitsemasi viljatuote) pakkauksen ohjeen mukaan

4. Couscousin tekeytyessä, kuumenna tilkka öljyä pannulla ja kypsennä porkkanat hieman pehmeiksi. Kaada kuumat porkkanat tarjoiluvadille kastikkeen joukkoon

5. Sekoita joukkoon valmis couscous. Viimeistele ruoka murennetulla fetalla ja hienonnetuilla yrteillä

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti