10. helmikuuta 2024

Papupallerot

Ihania papuja! Ihania kikherneitä! Ihania palleroita!

Tähän ohjeeseen sain inspiraation Jamie Oliverin 15 Minute Meals -ohjelmasta. Jamie teki oman versionsa falafeleista ja sen ohjeen pohjalta minä lähdin jalostamaan omaa versiotani. Näitä ei todellakaan voi enää kutsua falafeleiksi, koska mitään muuta yhteyttä kyseiseen ruokalajiin tässä ei ole kuin kikherneet.

Laitoin pavut ja kikherneet monitoimikoneen leikkuuterälliseen kulhoon mausteiden kanssa ja aloin surruuttelemaan massaa tasaiseksi. Kone ei oikein jaksanut pyörittää massaa ja lisäsin avuksi tilkkasen vettä, jolloin sain seoksen hienonnettua tasaiseksi. Lisäsin hienontamisen jälkeen hieman vehnäjauhoja sitomaan kosteaa massaa. Lopputulos jäi siltikin hieman liian kosteaksi ja pallerot olivat paistamisen jälkeenkin melko mössöisiä. Maku näissä oli kuitenkin aivan mahtava, joten uusi yritys seuraa varmasti. Seuraavalla kerralla unohdan koneen ja muussaan pavut ja kikherneet haarukalla hieman karkeammaksi massaksi, jolloin nestettä ei tarvitse lisätä lainkaan.

Suosittelen kokeilemaan näitä! Näistä tulee hyvää täytettä myös tortilloiden väliin tai suurempana pihvinä paistettuna burgereihin. Ohje on hyvin pitkälti samanlainen kuin aiemmin testaamani papupihvien ohje, mutta laitan tämän kuitenkin tähän. Koska nämä olivat parempia!

 


 

 








 

n. 16 kpl

 

n. 450 g käyttövalmiita papuja ja kikherneitä

0,5 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria

0,5 tl jeeraa

0,5 tl jauhettua korianteria

0,5 tl kuivattua korianteria

2-3 tl punaista currytahnaa

1 sitruunan kuori

(tilkka vettä jos käytät konetta)

n. 1 rkl vehnäjauhoja (tarpeen mukaan massan sitomiseen)

 

lisäksi:

korppujauhoja leivittämiseen

öljyä paistamiseen

 

1. Laita pyöryköiden ainekset monitoimikoneen leikkuuterälliseen kulhoon ja aja se tasaiseksi massaksi (tai tee massa käsin esim. haarukalla tilsimällä)

2. Pyörittele massasta palloja

3. Laita lautaselle korppujauhoja. Aseta pallot lautaselle ja litistä niitä hieman. Käännä pallerot ja jauhota myös toiselta puolelta

4. Kuumenna pannulla reilusti öljyä ja paista pallerot öljyssä kypsiksi. Nosta valmiit pallerot hetkeksi talouspaperin päälle lepäämään

5. Tarjoa esimerkiksi nuudeleiden ja kermaviilikastikkeen tai salaatin ja leivän kera

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti