16. helmikuuta 2024

Tortilla”munakas”

Tämän ohjeen bongasin Instagramista ja kylläpä näytti hyvältä ja näppärältä. Vähän munakasta ja siihen tortillalättyä päälle ja tietenkin juustoa väliin – ei voi olla pahaa! Tästäpä sitten viikonloppuna ajattelinkin tehdä vähän mättö-henkistä ruokaa teineille ja itselleni. Vaan ei se nyt ihan niin sujakasti mennyt kuin Strömsössä - tai siis siinä Instagram-videossa.

Muuten kaikki sujui oikein mallikkaasti, mutta tomaatit luisuivat pitkin poikin, kun käänsin lättystä pannulla. Päälliset sai sitten kasata uudelleen tortillan päälle möykyksi ja taputella siitä tasaiseksi. Mutta sinne tortillan väliinhän ne onneksi piiloon jäivät. Liesikin oli kuurattava melko perusteellisesti tämän operaation roiskeiden jäljiltä!

Mutta ruokana tämä maistui, varsinkin esikoinen oli tämän äärellä hyvinkin ruokahaluinen! Eli uudelleen tätä on tehtävä! Seuraavalla kerralla en laita tomaatteja pannulle viipaleina, vaan poistan tomaatista sisukset ja paloittelen pelkän lihan pieniksi paloiksi. Ne uppoavat kinkun kanssa kivasti kananmunaan, jolloin liukasteluefekti jää pois. Myös paprika ja sipuli sopisi täytteeseen oikein hyvin! Itselleni tein kasvisversion ihan vaan pelkillä herkkusienillä – todella hyvää sekin! 

 


 

 








 

 

yhteen pieneen munakkaaseen:

1 tomaatti

kinkkua

1 kanamuna

juustoraastetta

1 tortilla


1. Halkaise tomaatit ja poista niistä vetinen sisus. Paloittele malto palasiksi. Voit käyttää myös muita haluamiasi kasviksia.

2. Kuumenna paistinpannulla tilkkanen öljyä ja laita tomaatinpalat pannulle. Ripottele sekaan kinkkukuutioita (tai nakkeja, mifua, kypsää pekonia, broileria oman maun mukaan)

3. Riko pieneen kulhoon 1-2 kananmunaa riippuen paistinpannun ja tortillalättyjen koosta. Mausta kananmunat ainakin suolalla ja pippurilla. Toki voit käyttää mitä mausteita haluat. Kaada munaseos pannulle ja ripottele päälle juustoraastetta. Kuumenna hetki

4. Lisää juuston päälle tortillalätty ja kypsennä vielä hetkinen, että kananmuna kypsyy. Käännä paistos ja paista tortillaan vielä pieni rapsa pintaan. Taita puolikuuksi ja leikkaa paloiksi.

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti