Sitruuna: nam. Parsakaali: nam. Pistaasit: nam. Parmesaani: nam. Ricotta: ei ollutkaan niin nam! Muuten ruoka oli todella hyvää, mutta ricotta tökki meitä tässä kohtaa aika pahasti! Seuraavalla kerralla jätetään ricotta pois ja korvataan se ihan vaan kermalla. Mikäli happamuutta kaipaa, voi ruokaan lisätä myös smetanaa tai creme fraichea. (Ohje: Glorian Ruoka&viini 2/2024)
4 annosta
350 g pastaa (esim. paccheri)
200 g parsakaalia
150 g kuorittuja pistaaseja
2 valkosipulin kynttä
tilkkanen öljyä paistamiseen
1 dl pecorinoraastetta (käytin parmesaania)
1 rkl sitruunankuoriraastetta
3 rkl sitruunamehua
250 g ricottaa
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
lisäksi:
0,5-1 ruukkua minttua tai lehtipersiljaa
2 dl pecorinoraastetta (tai parmesania)
1. Valmistele ensin kaikki ainekset: irrota parsakaali pieniksi nupuiksi. Rouhi pistaasit ja kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Raasta juusto. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta keltainen kuoriosa ja purista mehu.
2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Laita parsakaalit pastan joukkoon kypsymään viimeiseksi pariksi minuutiksi.
3. Paista pistaaseja öljytilkassa muutama minuutti ja ota ne syrjään.
4. Kuullota valkosipulia pannulle hetkinen. Lisää pecorino ja anna sen sulaa. Kauhaise pannulle n. desin verran pastan keitinvettä ja sekoita tasaiseksi.
4. Lisää ricotta ja tarvittaessa lisää keitinvettä. Mausta suolalla ja pippurilla
5. Valuta pasta ja yhdistä ricottaseoksen kanssa. Lisää joukkoon pistaasit, sitruunankuori ja -mehu. Viimeistele hienonnetulla yrtillä. Tarjoa pecorinon ker
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti