10. helmikuuta 2025

Orzoa ja aurinkokuivattua tomaattia

Jääkaappiin oli jäänyt nököttämään vajaa purkillinen aurinkokuivattuja tomaatteja. Vajaat purkit ja pakkaukset ovat keittiössä suuri ärsytyksen aihe, joten niistä on päästävä nopeasti eroon! Jotain uutta teki mieli kokeilla, joten google käteen ja ohjeita etsimään! Nopsaan löysinkin tämän pastan ohjeen Vegeviettelys-sivustolta.

Tämä yllätti positiivisesti! Keittelin kastiketta kasaan ihan reilun aikaa ja aurinkokuivatut tomaatit pehmenivät kypsennyksessä ihanan täyteläisiksi! Ja koska en vegaanista ruokaa lähtenyt tekemään, lisäsin kastikkeeseen lopuksi vielä parmesaaniraastetta. Herkkua!

 


 

 








 

4 annosta


250 g pastaa

1 sipuli

1-2 valkosipulin kynttä

1 rkl öljyä

1 tkl aurinkokuivattuja tomaatteja valutettuna (kokonaisia)

1,5 tl savupaprikajauhetta

2 dl (kaura)kermaa

0,5 tl suolaa

2-3 rkl tuoretta persiljasilppua

1 dl pinjansiemeniä paahdettuna (en laittanut näitä)

mustapippuria myllystä

(vajaa desi parmesaaniraastetta)

 

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja ota keitinvettä talteen desin verran

2. Kuori ja hienonna sipulit, kuutioi aurinkokuivatut tomaatit ja hienonna lehtipersilja.

3. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli pehmeäksi. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä hetkinen

4. Lisää pannulle savupaprikajauhe, kerma ja tomaatit. Keitä kerma kasaan. Sekoita joukkoon parmesaani ja tarkista maku. Mausta suolalla tarvittaessa ja rouhi sekaan mustapippuria

5. Sekoita valmis pasta kastikkeen joukkoon, ohenna tarvittaessa keitinvedellä

6. Viimeistele pinjansiemenillä ja lehtipersiljalla

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti