16. helmikuuta 2025

Limonello-perunat

Näitä perunoita teimme viime kesänä mökillä pannulla paistellen ja varhaisperunoista tehtynähän tämä on parhaimmillaan! Onnistuu tämä toki myös vanhemmastakin perunasta. Nämä sitruunaisen raikkaat perunat käyvät mahtavasti savukalan kaveriksi. Meillä lautasella oli savukuhaa ja keitettyä parsakaalia. Tämä ruoka tuo kesän lautaselle talvenkin keskellä ja mökkimaiseman silmien eteen! (ohje: Maku 5/2023)

 


 

 






 

4 annosta

 

1 kg pieniä varhaisperunoita

3 rkl oliiviöljyä

1 tl sormisuolaa

 

limonello-kastike:

2,5 dl turkkilaista jogurttia

1 dl parmesaaniraastetta

2-3 valkosipulin kynttä (tai maun mukaan) hienonnettuna

0,5 rkl juoksevaa hunajaa

0,5 sitruuna: mehu ja kuori raastettuna

1 tl inkivääriraastetta

 

viimeistelyyn:

tuoreita yrttejä maun mukaan (esim. ruohosipuli ja persilja)

sormisuolaa

(mustapippuria)

 

1. Pese perunat ja levitä ne uunipellille leivinpaperille. Lisää öljy ja suola ja sekoittele tasaiseksi. Paahda 200-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä ja paahtuneita

2. Valmista kastike maustumaan heti kun laitat perunat uuniin. Sekoita kaikki ainekset sekaisin kulhoossa ja nosta jääkaappiin odottamaan

3. Sekoita valmiit perunat kastikkeen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Siirrä tarjoiluvadille ja viimeistele tuoreilla yrteillä, sormisuolalla ja halutessasi mustapippurilla

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti