Aivan ihanan makuista ja aivan överimakeaa! Mantelimarenkipohja kevensi rakennetta mukavasti, mutta tokihan tämä kakku siltikin on tuhti! Kauniimpi lopputulos tulisi kahdessa pyöreässä vuoassa, mutta arkiseen leipomiseen levykakkuna näppärä tehdä. (ohje: Maku Kaneli&sokeri 2/2018)
pohja:
4 valkuaista
3,5 dl (n. 250g) kuorellisia manteleita
2 dl sokeria
täyte:
4 keltuaista
100 g voita
1 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
2 rkl maissitärkkelystä
kuorrutus:
1 levy Daim-suklaata (200g)
0,75 dl kuohukermaa
koristelu:
1 Daim-patukka (56g)
1 ps Daim-rakeita (100g)
1. Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin
2. Jauha mantelit hienoksi tehosekoittimella. Voit käyttää myös valmista tummaa mantelijauhetta
3.Valmista pohja: vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri joukkoon vatkaten. Kääntele mantelijauhe vaahtoon varovaisesti
4. Vuoraa suorakaiteen muotoinen uunivuoka (n. 25x35 cm) tai kaksi pyöreää irtopohjavuokaa (halk. 24cm) leivinpaperilla ja levitä taikina tasaisesti vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Jätä jäähtymään
5. Valmista täyte pohjan kypsyessä. Sulata voi kattilassa. Nosta kattila levyltä ja lisää kerma, sokeri, maissitärkkelys ja keltuaiset. Sekoita tasaiseksi, nosta takaisin levylle ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes seos sakenee. Keitä pari minuuttia ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi
6. Puolita jäähtynyt kakkupohja ja nosta toinen puoli tarjoiluvadille. Levitä puolet täytteestä pohjan päälle ja nosta toinen puolikas täytteen päälle. Levitä loppu täyte pinnalle ja nosta kakku jääkaappiin tekeytymään
7. Kun kakku on kunnolla jäähtynyt ja jähmettynyt, voit tehdä kuorrutteen. Paloittele suklaa pieneen kattilaan ja kaada kerma sekaan. Kuumenna kunnes suklaa sulaa ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kuorrutus kakun päälle.
8. Rouhi Daim-patukka karkeaksi rouheeksi ja koristele kakku rouheella ja rakeilla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti