Meillä on tapana ostaa kokonainen naudan sisäfilee silloin kun sitä sattuu saamaan tarjouksesta edulliseen hintaan. Murunen leikkaa parhaan osan fileestä pihveiksi ja kapeammat palaset pakastetaan sopivina annospalasina. Näistä niin sanotuista ”häntäpaloista” tehdään usein salaattia tai bowl-tyylistä ruokaa, johon sopii pehmeä pikapaistettava liha.
Nyt kokeiltiinkin ihan jotain muuta mitä ei olisi tullut mieleenkään kokeilla, nimittäin pastaa sisäfileestä. Tämän ruuan ohje sattui silmiini ohjevideoineen instagramia tehdessäni ja saman tien lisäsin ostoslistaan tarvittavat ainekset. Seuraavana päivänä otin ainekset esille ja huomasin, että en ollutkaan tallentanut ohjetta. Sittenpä vaan google esille ja sieltä katselemaan ohjetta mihin ostamani ainekset suunnilleen sopivat. Ja helpostihan se löytyikin!
Tämä ruoka yllätti meidät positiivisesti! Pientä särmää tähän vielä olisi kaivattu, ehkäpä hieman dijonsinappia tai aivan pikkuluraus balsamiviinietikkaa tai konjakkia. Mutta hyvin maistui näinkin! (ohje: Foodieholly)
2-3 annosta
200 g pastaa
liha:
250 g naudan sisäfileetä
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl paprikajauhetta
0,5 tl kuivattua persiljaa
luraus öljyä paistamiseen
kastike:
nokare voita
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 dl kuohukermaa
1 dl kanalientä
1 dl parmesaaniraastetta
mustapippuria
(suolaa)
tuoretta persiljaa (laitoin timjamia kun sitä oli jääkaapissa)
1. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Kun pasta on valmista, ota desin verran keitinvettä talteen. Valuta pasta ja jätä odottamaan.
2. Leikkaa liha ohuiksi pieniksi viipaleiksi ja hiero mausteet lihaan kauttaaltaan. Kuumenna pannu kuumaksi ja paista lihat nopeasti kahdessa erässä. Nosta odottamaan
3. Kuori ja hienonna sipulit. Sulata pannulla nokare voita ja kuullota sipulit pehmeiksi. Jos haluat lisätä esim. konjakkia, tee se tässä vaiheessa ja kiehauta kasaan. Lisää kerma ja kanaliemi ja keitä muutama minuutti. Lisää vielä parmesaani ja sekoittele tasaiseksi
4. Sekoita kypsä pasta kastikkeen joukkoon, ohenna tarvittaessa keitinvedellä ja kuumenna. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää lopuksi joukkoon liha ja hienonnettu persilja. Viimeistele mustapippurilla
Oli kyllä hyvää mutta tulin tänne tiedustelemaan. Että oliko liha tarkoitus valmistaa mediumina vai täysin kypsänä? En ollut tästä varma joten valmistin lihan ylikypsänä mutta silti ruoasta tuli aivan taivaallista ja ukkokin tykkäsi. Mutta siis minkälaiseksi liha tulee valmistaa?
VastaaPoistaItse valmistan lihan mediumin ja raa`an välillä,mitäs Anzku itse miettii?
VastaaPoistaKypsyysaste on miun mielestä ihan makuasia! Itse tykkään kypsästä, mutta tällainen ohut naudan sisäfilelastu tai -suikale menee mediuminakin (ja se on minun kanssasyöjän makuun myös parempi). Eli tee juuri niinkuin oma suu sanoo! :)
VastaaPoista