18. kesäkuuta 2009

Kermakakku

Makuja mummolasta! :) Muistelin joskus että mummolla oli aina jotain hyvää kuivakakkua mutta en löytäny samantyylistäkään ohjetta mistään. Joku kerta sit kokeilin tätä ja voi mahoton kun on hyvää! Mummon kakku oli kyllä parempaa, mutta tässä on häivähdys samaa! Ohje on Aura Liimataisen kirjasta Parasta kotiruokaa



3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 dl kuohukermaa tai ranskankermaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 tl kardemummaa (tämän jätin pois)
1 tl raastettua sitruunankuorta

vuokaan margariinia ja korppujauhoja

1. Voitele ja jauhota pienehkö rengasvuoka
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää kerma vaahtoon hyvin vatkaten
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan varovasti sekoittaen
4. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa 40 minuuttia

2 kommenttia:

  1. Käviskös kerman tilalla käyttää vispikermaa? Limetti olis enemmän miun makuun...

    VastaaPoista
  2. Eiköhän tuo kerma kuin kerma käyne! Lime vois olla kivan makunen! Kokeilehan ja raportoi! (Saa tuoda maistiaisiakin! ;))

    VastaaPoista