Kauan sitä on etsitty, monia ohjeita on testattu ja nyt se viimen on löytynyt! Maailman paras pizzapohjan ohje! :) Tämän ohjeen sain kaveriltani - tosin hän tekee tämän näppituntumalla, osasi antaa vain nesteen määrän ja muut ainekset ilman tarkkoja määriä. Hän on saanut ohjeen kaveriltaan ehkäpä noin 15 vuotta sitten.
Tämän ohjeen taika on varmaankin noissa kaurahiutaleissa jotka antavat mukavasti kosteutta pohjalle ja toisaalta oliiviöljyssä joka antaa rapeutta kuoreen. Taikinaa ei myöskään vaivata tai alusteta vaan ronskisti sekoitetaan löysä taikina kauhalla ja kohottamisen jälkeen taputellaan tai kaulitaan pellille (tämä toimenpide vaatii hieman jauhoja!).
Täytepuolikin on meillä aina ollut hieman hakusessa, ei oikeen mukavan kosteaa yhdistelmää ole (kuivakan) pohjan päälle löytynyt. Täyttämisessä käytinki sit toisen kaverini vinkkejä eli tuplajuustoa ja kastiketta täytteenä. Ja jopas tuli kostean kupsakka pizza.
Vapise Jenni "the" pizzamestari (jos satut tätä lukemaan)! Nyt minäkin osaan tehdä hyvää pizzaa!! ;D (Tai ainakin tällä kerralla onnistuin!)
pohja (kaksi pellillistä)
5 dl kädenlämpöistä vettä
2 dl kaurahiutaleita
1,5 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
n. 6 dl jauhoja
vajaa 0,5 dl oliiviöljyä
1. Sekoita kaurahiutaleet ja suola veteen ja sekoittele
2. Lisää n. 1 dl jauhoja ja kuivahiiva. Sekoittele
3. Lisää jauhoja vähitellen. Sekoittele vain kauhalla, tätä taikinaa ei tarvii vaivata! Taikina saa jäädä löysäksi. Lisää lopuksi öljy ja kohota liinan alla puolisen tuntia
4. Jaa taikina kahdelle pellille, ihan ronskisti vaan läjäyttämällä. Ei tarvii alustaa. Taputtele tai kaulitse taikinat pellin kokoisiksi pohjiksi (kannattaa käyttää jauhoja apuna!)
Jauheliha-pepperonitäyte:
jauhelihakastike:
2 rkl öljyä
1 valkosipulin kynsi
1 sipuli
400 g jauhelihaa
suolaa ja pippuria
1 tlk tomaattimurskaa
oreganoa ja basilikaa
1 rkl hunajaa
lisäksi:
muutama siivu pepperonimakkaraa
2 ananasrengasta paloiteltuna
n. 150g juustoraastetta
1. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota öljyssä pannulla
2. Lisää jauheliha, ruskista ja mausta suolalla ja pippurilla
3. Lisää tomaattimurska, yrtit ja hunaja. Hauduttele hetki
4. Ripottele pizzapohjan päälle hieman juustoraastetta, levitä sen päälle jauhelihakastike (miulla jäi hieman ylimääräistä) ja sitten ananas.
5. Päälle juustoraastetta ja paista 200 asteessa 20-25 minuuttia
Kinkkutäyte:
kinkkukastike:
2 rkl öljyä
1 valkosipulin kynsi
1 pss kinkku- tai pizzasuikaleita
1 tlk tomaattimurskaa
oreganoa ja basilikaa
1 rkl hunajaa
lisäksi:
2 ananasrengasta paloiteltuna
aurajuustoa maun mukaan
n. 150g juustoraastetta
1. Kuullota murskattua valkosipulia öljyssä ja lisää kinkkusuikaleet. Kypsentele hetki
2. Lisää tomaattimurska, yrtit ja hunaja. Anna hautua hetki
3. Ripottele pizzapohjan päälle hieman juustoraastetta, levitä sen päälle kastike, sitten ananas ja lopuksi murusteltu aurajuusto
5. Päälle juustoraastetta ja paista 200 asteessa 20-25 minuuttia
Näyttää tosi hyviltä, varsinkin nyt kun mulla on just vähän nälkä!! Täytyypä kokeilla.
VastaaPoistaKiitos ohjeesta, kerrankin pohja onnistui !
VastaaPoistaJa kiitos karppaus ohjeista !
Tää pohja kyllä toimii tosiaan!! :)
VastaaPoistaJoulun kunniaksi aloimme kokeilla tätä pizza ohjetta, kuulostaa niin huippu hyvältä, nam!!
VastaaPoistaoliko siulla minkälainen kastike kanasta tehdystä pitsasta? aattelin kokeilla tätäkin ohjetta...
VastaaPoistaIhan tuommonen samanlainen kuin tuo kinkkusoosiki. Broilerin suikaleita vaan.
VastaaPoistaMä jsut pistin tuon kinkkuversion uuniin, saapas nähä kuinka käy... vesi kielellä odotellaan :D
VastaaPoistaTulenpa kohta kertomaan :D
tätä tehdään aina, pohja tosiaan on maailman paras ja äly helppo! :D
VastaaPoistaHelppoudellaan kyllä tosiaan voittaa kaikki! Mutta makuasia tietysti kuka tykkää ohuesta ja rapeasta pohjasta... Ite oon enemmänki pannupizzatyyppiä niin tämmönen pehmeä pohja on just miun mieleen! :)
VastaaPoistaNyt testasin tätä vihdoin ja viimein... Tosin jauhelihan laitoin ihan vaan paistettuna, en kastikkeen muodossa mutta hyvää tuli! Tuplajuustoa kyllä olisi kaivannut ja valkosipulia.... mutta ehdottomasti paras pitsapohja!!!!
VastaaPoistaTestattu ja itse pidän kyllä enemmän aidosta alkuperäisestä napolilaisesta pizzasta, tää sopii ehkä enemmän tosiaan amerikkalistyylisten pannupitzzojen ystäville...täytteetkin Suomi tyyliset, eikä tomattimurskakaan toimi oikein, tomaatti kastike itse helppo tehdä ja buffalomozzarella myös mielestäni pizzassa tärkeetä. Puhtaat ja hyvät maut tekee hyvän pizzan, ei liikaa täytteitä eikä missään nimessä ananasta tai muuta hedelmää..
VastaaPoistaMieki oon viime aikoina enemmän suosinu ohutta pizzapohjaa, mozzarellaa ja täytteitä periaatteella ei se määrä vaan se laatu! Tänään laitoin pizzaan chorizo-siivuja, shalotsipulia ja aurajuustoa (vuohenjuusto ois ollu parempaa). :)
VastaaPoistaMutta tosiaan pannupizza ja ohut pizza on kaks ihan eri asiaa. Ja varsinki kun aletaan puhua suomalaisesta "perinteisestä" pizzasta ja italialaisesta pizzasta niin melko erilaisissa maailmoissa mennään! Suomalainen pannupizza on ehkä enemmänkin jonkun sortin piirakka.
Joka tapauksessa, hyvää molemmat! :)
Aivan paras, mitä ikinä oon tehny, kiitos!
VastaaPoistaKiva kun kokeilit ja hyvä kun maistui! :)
VastaaPoistaParas pohja mitä ikinä oon tehnyt! kiitokset! :)
VastaaPoistaPaska pohja!!
VastaaPoistaOli kyllä hyvä ja helppo pohja. Tekaisin juuri neljä pitsaa. Hyvin ohjeella onnistui! Teen toistekin.
VastaaPoistaHyvä homma!! Kiitokset kommentista! :)
VastaaPoistaPienellä varauksella kokeilin, kaurahiutaleet epäilytti. Tulos aivan loistava, paras pizzapohja mitä meillä on maistettu. Kiitos, taitaa jäädä vakioreseptiksi meidän huusholliin. :)
VastaaPoistaIte en oo aikoihin tällä ohjeella tehny, oon suosinu noita ohuita pohjia. Mutta tää on paras tässä pannupizza-kategoriassa, sopivan mehevä, ei mee kuivaks. Kiva kun tekin tykkäsitte!
VastaaPoistaOli pakko heti kokkeilla, ihan huippu resepti!! :)
VastaaPoistaHyvä hyvä!! :)
VastaaPoistaKokeilkaa käyttää moniviljahiutaleita, tulee jotenkin parempaa maultaan.
VastaaPoistaJoo! Antaa varmasti makua käyttää erilaisia hiutaleita! :) Eipä olekaan pitkilleen tullut tehtyä tällaista "pannupizzaa", viime aikoina ollaan tykätty ohuempipohjaisista pizzoista. Pitäis tehdä pitkästä aikaa tällainen, vaikkapa viikonlopulle iltapalapöytään. :)
VastaaPoistaTämä menee testiin viikonloppuna! Meillä on ennen tehty kuivahiiva paketin ohjeella ja tullut vaikka minkälaisia pohjia.. mies rakastaa paksuja pitsoja ja yleensä ne on miula epäonnistunu �� jään seuraamaan siun ohjeita ehottomasti! -mallu
VastaaPoista