18. kesäkuuta 2009

Maailman paras pizzapohja!

Kauan sitä on etsitty, monia ohjeita on testattu ja nyt se viimen on löytynyt! Maailman paras pizzapohjan ohje! :) Tämän ohjeen sain kaveriltani - tosin hän tekee tämän näppituntumalla, osasi antaa vain nesteen määrän ja muut ainekset ilman tarkkoja määriä. Hän on saanut ohjeen kaveriltaan ehkäpä noin 15 vuotta sitten.

Tämän ohjeen taika on varmaankin noissa kaurahiutaleissa jotka antavat mukavasti kosteutta pohjalle ja toisaalta oliiviöljyssä joka antaa rapeutta kuoreen. Taikinaa ei myöskään vaivata tai alusteta vaan ronskisti sekoitetaan löysä taikina kauhalla ja kohottamisen jälkeen taputellaan tai kaulitaan pellille (tämä toimenpide vaatii hieman jauhoja!).

Täytepuolikin on meillä aina ollut hieman hakusessa, ei oikeen mukavan kosteaa yhdistelmää ole (kuivakan) pohjan päälle löytynyt. Täyttämisessä käytinki sit toisen kaverini vinkkejä eli tuplajuustoa ja kastiketta täytteenä. Ja jopas tuli kostean kupsakka pizza.

Vapise Jenni "the" pizzamestari (jos satut tätä lukemaan)! Nyt minäkin osaan tehdä hyvää pizzaa!! ;D (Tai ainakin tällä kerralla onnistuin!)


pohja (kaksi pellillistä)

5 dl kädenlämpöistä vettä
2 dl kaurahiutaleita
1,5 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
n. 6 dl jauhoja
vajaa 0,5 dl oliiviöljyä

1. Sekoita kaurahiutaleet ja suola veteen ja sekoittele
2. Lisää n. 1 dl jauhoja ja kuivahiiva. Sekoittele
3. Lisää jauhoja vähitellen. Sekoittele vain kauhalla, tätä taikinaa ei tarvii vaivata! Taikina saa jäädä löysäksi. Lisää lopuksi öljy ja kohota liinan alla puolisen tuntia
4. Jaa taikina kahdelle pellille, ihan ronskisti vaan läjäyttämällä. Ei tarvii alustaa. Taputtele tai kaulitse taikinat pellin kokoisiksi pohjiksi (kannattaa käyttää jauhoja apuna!)


Jauheliha-pepperonitäyte:



jauhelihakastike:
2 rkl öljyä
1 valkosipulin kynsi
1 sipuli
400 g jauhelihaa
suolaa ja pippuria
1 tlk tomaattimurskaa
oreganoa ja basilikaa
1 rkl hunajaa

lisäksi:

muutama siivu pepperonimakkaraa
2 ananasrengasta paloiteltuna
n. 150g juustoraastetta

1. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota öljyssä pannulla
2. Lisää jauheliha, ruskista ja mausta suolalla ja pippurilla
3. Lisää tomaattimurska, yrtit ja hunaja. Hauduttele hetki
4. Ripottele pizzapohjan päälle hieman juustoraastetta, levitä sen päälle jauhelihakastike (miulla jäi hieman ylimääräistä) ja sitten ananas.
5. Päälle juustoraastetta ja paista 200 asteessa 20-25 minuuttia


Kinkkutäyte:



kinkkukastike:
2 rkl öljyä
1 valkosipulin kynsi
1 pss kinkku- tai pizzasuikaleita
1 tlk tomaattimurskaa
oreganoa ja basilikaa
1 rkl hunajaa

lisäksi:

2 ananasrengasta paloiteltuna
aurajuustoa maun mukaan
n. 150g juustoraastetta

1. Kuullota murskattua valkosipulia öljyssä ja lisää kinkkusuikaleet. Kypsentele hetki
2. Lisää tomaattimurska, yrtit ja hunaja. Anna hautua hetki
3. Ripottele pizzapohjan päälle hieman juustoraastetta, levitä sen päälle kastike, sitten ananas ja lopuksi murusteltu aurajuusto
5. Päälle juustoraastetta ja paista 200 asteessa 20-25 minuuttia

24 kommenttia:

  1. Näyttää tosi hyviltä, varsinkin nyt kun mulla on just vähän nälkä!! Täytyypä kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Kiitos ohjeesta, kerrankin pohja onnistui !
    Ja kiitos karppaus ohjeista !

    VastaaPoista
  3. Tää pohja kyllä toimii tosiaan!! :)

    VastaaPoista
  4. Joulun kunniaksi aloimme kokeilla tätä pizza ohjetta, kuulostaa niin huippu hyvältä, nam!!

    VastaaPoista
  5. oliko siulla minkälainen kastike kanasta tehdystä pitsasta? aattelin kokeilla tätäkin ohjetta...

    VastaaPoista
  6. Ihan tuommonen samanlainen kuin tuo kinkkusoosiki. Broilerin suikaleita vaan.

    VastaaPoista
  7. Mä jsut pistin tuon kinkkuversion uuniin, saapas nähä kuinka käy... vesi kielellä odotellaan :D
    Tulenpa kohta kertomaan :D

    VastaaPoista
  8. tätä tehdään aina, pohja tosiaan on maailman paras ja äly helppo! :D

    VastaaPoista
  9. Helppoudellaan kyllä tosiaan voittaa kaikki! Mutta makuasia tietysti kuka tykkää ohuesta ja rapeasta pohjasta... Ite oon enemmänki pannupizzatyyppiä niin tämmönen pehmeä pohja on just miun mieleen! :)

    VastaaPoista
  10. Nyt testasin tätä vihdoin ja viimein... Tosin jauhelihan laitoin ihan vaan paistettuna, en kastikkeen muodossa mutta hyvää tuli! Tuplajuustoa kyllä olisi kaivannut ja valkosipulia.... mutta ehdottomasti paras pitsapohja!!!!

    VastaaPoista
  11. Testattu ja itse pidän kyllä enemmän aidosta alkuperäisestä napolilaisesta pizzasta, tää sopii ehkä enemmän tosiaan amerikkalistyylisten pannupitzzojen ystäville...täytteetkin Suomi tyyliset, eikä tomattimurskakaan toimi oikein, tomaatti kastike itse helppo tehdä ja buffalomozzarella myös mielestäni pizzassa tärkeetä. Puhtaat ja hyvät maut tekee hyvän pizzan, ei liikaa täytteitä eikä missään nimessä ananasta tai muuta hedelmää..

    VastaaPoista
  12. Mieki oon viime aikoina enemmän suosinu ohutta pizzapohjaa, mozzarellaa ja täytteitä periaatteella ei se määrä vaan se laatu! Tänään laitoin pizzaan chorizo-siivuja, shalotsipulia ja aurajuustoa (vuohenjuusto ois ollu parempaa). :)

    Mutta tosiaan pannupizza ja ohut pizza on kaks ihan eri asiaa. Ja varsinki kun aletaan puhua suomalaisesta "perinteisestä" pizzasta ja italialaisesta pizzasta niin melko erilaisissa maailmoissa mennään! Suomalainen pannupizza on ehkä enemmänkin jonkun sortin piirakka.

    Joka tapauksessa, hyvää molemmat! :)

    VastaaPoista
  13. Aivan paras, mitä ikinä oon tehny, kiitos!

    VastaaPoista
  14. Kiva kun kokeilit ja hyvä kun maistui! :)

    VastaaPoista
  15. Paras pohja mitä ikinä oon tehnyt! kiitokset! :)

    VastaaPoista
  16. Oli kyllä hyvä ja helppo pohja. Tekaisin juuri neljä pitsaa. Hyvin ohjeella onnistui! Teen toistekin.

    VastaaPoista
  17. Hyvä homma!! Kiitokset kommentista! :)

    VastaaPoista
  18. Pienellä varauksella kokeilin, kaurahiutaleet epäilytti. Tulos aivan loistava, paras pizzapohja mitä meillä on maistettu. Kiitos, taitaa jäädä vakioreseptiksi meidän huusholliin. :)

    VastaaPoista
  19. Ite en oo aikoihin tällä ohjeella tehny, oon suosinu noita ohuita pohjia. Mutta tää on paras tässä pannupizza-kategoriassa, sopivan mehevä, ei mee kuivaks. Kiva kun tekin tykkäsitte!

    VastaaPoista
  20. Oli pakko heti kokkeilla, ihan huippu resepti!! :)

    VastaaPoista
  21. Kokeilkaa käyttää moniviljahiutaleita, tulee jotenkin parempaa maultaan.

    VastaaPoista
  22. Joo! Antaa varmasti makua käyttää erilaisia hiutaleita! :) Eipä olekaan pitkilleen tullut tehtyä tällaista "pannupizzaa", viime aikoina ollaan tykätty ohuempipohjaisista pizzoista. Pitäis tehdä pitkästä aikaa tällainen, vaikkapa viikonlopulle iltapalapöytään. :)

    VastaaPoista