10. kesäkuuta 2009

Raparperi-porkkanahillo

Äidin raparperit on pistetty matalaksi ensimmäisen kerran tänä kesänä. :) Osan pakastin palasina kiisseleitä ajatellen ja osasta tein tämmöistä hilloa. Oli ensimmäinen kerta kun keitin hilloa ja yllätyin siitä miten ärhäkästi sokerinen hillo kiehuu! Eli miedolla lämmöllä ja kannattaa sekoitella paljon! Ohje on Aura Liimataisen keittokirjasta (kts. "Herkullista luettavaa" -osio). Säilöin tämän pakastamalla kuten ohjeessa neuvottiin. Kylmäsäilöntään suositeltiin säilöntäaineen lisäämistä.



500 g raparperiä
500 g porkkanaa
400 g sokeria
1 dl vettä
1 sitruunan mehu

1. Kuori ja paloittele raparperit pieniksi paloiksi. Kuori ja raasta porkkanat
2. Laita raparperit ja porkkanat teräskattilaan veden ja sokerin kanssa
3. Keitä kannen alla 10 minuuttia ja sen jälkeen ilman kantta puolisen tuntia. Muista hämmennellä!
4. Lisää lopuksi sitruunamehu
5. Jäähdytä ja paksta pieninä annoksina (itse pakastin pilttipurkeissa)

Äidin kasvimaalla, raparperin alla, pikkumiehen koti oli kultainen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti