22. syyskuuta 2009

Uunijuurekset

Helppo ja maukas lisuke monenlaiselle ruualle. Fetajuustolla tai vuohenjuustolla höystettynä ihan täysi ateriakin. Yleensä tähän laitan myös perunaa, mutta nyt tein hieman karpimman version. Eikä tämä perunaa kaivannutkaan!



1 bataatti
3 porkkanaa
1 lanttu
2 punajuurta
oliiviöljyä
suolaa, pippuria, persiljaa, rakuunaa (tuo kuva näyttää kyllä siltä että en tällä kertaa yrttejä oo laittanut ollenkaan!)

Kuori ja lohko juurekset uunivuokaan tai pellille. Lorauttele päälle oliiviöljyä ja ripottele mausteet. Sekoita ainekset sekaisin ja kypsennä uunissa 200 asteessa reilu puolisen tuntia. Voit sekoitella juureksia välillä ja tarkkailla kypsyyttä. Loppuajasta voit nostaa lämpöä 225 asteeseen, jolloin kasvikset saavat rapeamman pinnan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti