8. syyskuuta 2009

Täytetyt paprikat

Täytettyjä paprikoita voisin syödä vaikka joka viikko! Harmi vain kun tämä meidän miesväki ei paprikasta varsinkaan kypsennettynä välitä! Nyt oli paprikat niin halpoja tuossa s-marketilla että teinpäs ihan itseäni varten näitä herkkuja! Riisin jätin tällä kertaa pois jolloin lopputulos oli hieman paremmin karppiin ruokavalioon sopiva!

Täytteen makua voi helposti vaihdella käyttämällä eri makuisia tuorejuustoja, broilerin tilalla jauhelihaa tai kinkkua ja aurajuustonkin voi korvata esimerkiksi fetalla tai briellä. Jauhelihatäytteisiä paprikoita äiti teki monesti jos piti tehdä hieman juhlavampaa arkiruokaa esim. vieraille. Lisukkeena silloin oli sienikastiketta ja perunoita. (Minä ja pikkuveljeni herkuttelimme jauhelihapihveillä...). Sienikastikehan on hyvä paprikoiden täyte jo ihan sinälläänkin!



4 pientä paprikaa
(1 dl riisiä)
öljyä
300 g broilerin suikaleita
200 g tuorejuustoa (minulla taisi olla ruohosipulin makuista)
aurajuustoa
yrttejä, suolaa, pippuria
juustoraastetta

1. Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista siemenet ja väliseinät.
2. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan
3. Kuumenna öljy pannussa ja kypsennä broilerin suikaleet. Hienonna kypsä liha pienemmäksi
4. Sekoita kaikki ainekset sekaisin, mausta oman maun mukaan. Täytä paprikat seoksella ja peitä juustoraasteella. Kypsennä 200°/20-30 min.

4 kommenttia:

  1. Hei! Ihania reseptejä siulla, oon vasta muutamaa testannu ja hyvää ovat olleet. Varsinkin voileipakakku oli tosi hyvä ja helppo, vaikka ekaa kertaa elämässäni tein voileipäkakkua.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitos, kiva kuulla että mieluisia juttuja löytyy! Ja kiva kun kommentoit! :)

    VastaaPoista
  3. Kokeilin näitä tänään jauhelihatäytteellä, ilman riisiä ja oli kyl hiton hyviä!! :) En antanu olla tarpeeks pitkään ja paprikat jäi vähän koviks, mut en voinu antaa olla pidempään, kun pinta alko tummumaan liikaa, eli seuraavan kerran varmaan laitan pienemmällä lämmöllä. :)

    VastaaPoista
  4. Mieki oon perinteisesti tottunu syömään paprikoita jauhelihatäytteellä. Broilerilla saa kivaa vaihtelua! Ja tuo juusto antaa kivasti kosteutta ja sitoo täytteen että ei jauhelihat sit pompi pitkin pöytiä! Nyt vaan odotellaan syksyä kun saa halpaa (tai ainaki halvempaa) paprikaa.

    VastaaPoista