2. joulukuuta 2010

Satay-kastike

Tätä pähkinäistä kastiketta olen tehnyt joskus aikaisemmin – noin vuonna keppi tai kivi – eikä se silloin kovinkaan makuhermoja hivelevä kokemus ollut. Pähkinöistä olen sen jälkeen oppinut tykkäämään enemmän ja maapähkinätahnakin on tullut tutuksi. Rachael Rayn ohjelmasta olen ohjeen joskus muistiin kirjoittanut ja siitä se ajatus sitten lähti. Alla oleva ohje on oma tulkinta joka on tehty muutaman lähteen tutkailun pohjalta. Tähän dipataan meheviä broilerin palasia!! Ihanaa! Kastike kestää myös pakastamisen - testattu on.



1 rkl öljyä
1 tl inkivääriä
1 rkl chilikastiketta
0,5 sipulia
1 valkosipulin kynsi
1 dl maapähkinätahnaa (sokeroimatonta)
1 dl omenamehua
1 dl vettä
1 rkl soijakastiketta
2 tl (ruoko)sokeria

1. Kuumenna öljy pienessä kattilassa. Lisää kattilaan inkivääri ja chilikastike ja herättele mausteita hetki
2. Hienonna sipuli ja valkosipuli aivan hienoksi ja lisää ne kattilaan. Kuullota miedolla lämmöllä kunnes sipuli pehmenee
3. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Anna kiehua hetki. Lisää tarvittaessa vettä jos kastike tuntuu liian paksulta. Tarkista maku

2 kommenttia:

  1. Hmmm. Mielenkiintoista. Voi kun saisin joskus aikaseksi kokeilla! Tuija

    VastaaPoista
  2. Suosittelen! Helppotekoinen on. Sopii hyvin kesälläki vaikka grillattujen kanavartaiden kaveriks - niinkuin tätä soosia perinteisesti tarjotaanki! :)

    VastaaPoista