16. heinäkuuta 2011

Kasvis-nuudeliwokki

On ihanaa kokata toisille - varsinkin sellaisille jotka arvostavat hyvää ruokaa ja nauttivat siitä kun saavat tulla valmiiseen pöytään. Siinä on jotain palkitsevaa! On ihanaa välillä kokata ihan vain itselleenkin. Varsinkin silloin kun aikaa on reilusti ja ruuan voi laittaa juuri silloin kun itsestä siltä tuntuu. Ja kun ruoka on valmis, sen voi läntätä lautaselle ja syödä olkkarissa elokuvaa katsoen. Voiko vapaapäivää oikeastaan paremmin viettääkään?



2 annosta

1 dl kuivattuja herkkutatteja
1 pss pikanuudeleita
1,5 dl vettä
1 rkl rypsiöljyä
1 valkosipulin kynsi
1 tl inkivääriä
2 kevätsipulia varsineen
4 kiinankaalin lehteä
0,5 rkl soijakastiketta
1-2 rkl makeaa chilikastiketta

1. Laita sienet likoamaan veteen noin puoli tuntia ennen ruuan valmistamista
2. Murskaa nuudelit kulhoon ja mittaa sekaan vesi. Mikrota 2 minuuttia, sekoita ja jätä odottamaan
3. Kuumenna öljy paistokasarissa. Kuori ja raasta valkosipuli kasariin ja lisää myös inkivääri. Anna mausteiden heräillä pari minuuttia miedolla lämmöllä
4. Viipaloi kevätsipuli ja lisää pannulle. Sekoittele ja kuullota niitä hetki
5. Purista sienistä vesi pois ja paloittele ne sopivan kokoisiksi paloiksi, lisää kasariin
6. Huuhtaise kiinankaalin lehdet ja hienonna ne. Lisää palaset kasariin. Lisää myös nuudelit
7. Sekoittele ainekset sekaisin ja kypsentele niitä viitisen minuuttia. Mausta soijakastikkeella ja chilikastikkeella. Tarjoa esim. paistetun kalan kera.

2 kommenttia:

  1. "voiko vapaapäivän enää paremmin viettää?"

    Vastaus: Ei voi!!

    sonja

    VastaaPoista
  2. Sonja: Saatoin käyttää aikaa myös erinäisiin testihenkisiin toimenpiteisiin! :)

    VastaaPoista