23. tammikuuta 2012

Penne alla vodka

Törmäsin joskus internetin ihmeellisessä maailmassa pastakastikeohjeeseen johon käytettiin vodkaa. Ei meinannut mahtua pieneen päähäni lainkaan tuon idean nerokkuus ja tavasin ja tavasin ohjetta epäuskoisena. Ajatus jäi jonnekin mielen sopukoihin oleilemaan. Pasta alla vodka –ohjeita putkahteli silmieni eteen siellä sun täällä ja epäuskoisuuteni alkoi kääntyä pikkuhiljaa uteliaisuuden puolelle.

Joulun glögihetkistä kaappiini jäi aivan avaamaton pieni vodkapullo (käsittämätöntä mutta totta). Olisihan sen tietysti voinut käyttää nesteytykseenkin, mutta suurin osa pikkupullollisesta päätyi näihin kahteen pastaan jotka molemmat veivät kielen mennessään! Pekonin ystävänä tämä Keittiö Piemonten sydämessä -blogista löytynyt ohje vie hienoisen voiton Pioneer Womanin ohjeesta (johon palaan lähipäivinä).



2 annosta

n. 150 g pennepastaa
1 rkl voita
chilirouhetta tai tuoretta chiliä maun mukaan
140 g pekonia (saattaa olla että vähempikin riittäisi…)
2 rkl tomaattipyreetä
1,5 dl kuohukermaa
vähän vajaa 0,5 dl vodkaa
0,5 dl parmesaaniraastetta
mustapippuria myllystä

1. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan
2. Sulata voi pannulla ja herättele chiliä siinä hetkinen
3. Hienonna pekoni ja ruskista se pannulla
4. Lisää pannulle tomaattipyree ja sekoittele tasaiseksi. Lisää myös kerma ja kuumenna kiehuvaksi
5. Lisää kastikkeeseen vodka ja anna kiehahtaa kunnolla jotta alkoholi haihtuu pois. Anna kastikkeen poreilla miedolla lämmöllä kunnes pasta on kypsää. Mikäli kastike menee liian paksuksi lisää kermaa tai pastan keitinvettä (tai vodkaa…)
6. Sekoita kastikkeeseen parmesaani ja mustapippuri sekä kypsä valutettu pasta. Tarjoa heti

4 kommenttia:

  1. Nyt ei kyllä mahdu tajuntaan, että miten vodkan lisääminen pastakastikkeeseen muuttaa mitään? Vodkahan on etanolia ja vettä. Kossun kanssa saisi edes sen pari grammaa sokeria, jos malttaisi koko pullon kaataa..

    Ihan uusi juttu minulle, maistuiko erilaiselta?

    VastaaPoista
  2. Erilaisuudesta en varmaks osaa sanoa kun en samaa tehny ilman vodkaa. Kyllä siinä miun mielestä oli joku uudentyylinen vivahde - liekö ollu sit lumetta! :D Hyvää se oli joka tapauksessa!

    VastaaPoista
  3. Tuuhan kertomaan miltä maistui siun suussa!

    VastaaPoista