20. tammikuuta 2012

Tuorepuuro

Tammikuisiin vuoden vaihteen tunnelmiin kuuluu monella päätöksiä parantaa elämäntapoja ja tehdä ruokavalioon terveellisiä muutoksia. Lisätään kasviksia, hedelmiä, marjoja, hyviä rasvoja ja kuituja ja vähennetään haitallisia rasvoja, sokereita, lisäaineita, höttöhiilareita – mitä vain nyt mieleen tuleekaan. Hyvät valinnat päivän ruokavalioon aloitetaan heti aamusta. Tuorepuuro on maukas, vaivaton ja helposti muunneltavissa oleva aamun aloitus.

Tuorepuuron ohje hyppäsi silmilleni Kg-lehdestä. Tuorepuuro ei käsitteenä ole minullekaan mikään uusi juttu mutta en ole koskaan sitä tullut tehneeksi. Viime kesänä pakastin marjoja hieman reilummalla kädellä joten nyt niitä sitten riittää paremmin syötäväksi pitkin talvea. Innostuin tuorepuurosta nyt lähinnä siksi että ainainen leivän puputtaminen ja varsinkin niiden aamupalaleipien laittaminen arkiaamun kiireessä alkaa maistua hieman puulta. Tuorepuuron voi laittaa illalla jääkaappiin tekeytymään ja nostaa aamulla pöytään kahvikupin ja aamun lehden ääreen.1 annos

0,5 dl kaura- tai muita hiutaleita
1 rkl pähkinöitä, manteleita tai siemeniä (rouhi tarvittaessa)
2 rkl leseitä
1,5 dl marjoja tai hedelmäkuutioita tai –raastetta
1,5 dl maustamatonta jogurttia, rahkaa, piimää tai maitoa
0,5 rkl hunajaa, vaahterasiirappia tai ruokokidesokeria

Sekoita ainekset keskenään ja jätä yöksi turpoamaan jääkaappiin. Syö ja nauti kiireettä!

4 kommenttia:

 1. Tuorepuurot (kuten muutkin puurot) on tosi herkkua! Tein eilen työmatkalle evääksi vaniljajugu-kauralese+hiutale-mustikkatuorepuuron, namia :) Kuulostaa hyvältä nuo pähkinät ja hedelmät kuutioina puurossa!

  VastaaPoista
 2. Mustikka on selkeesti miun suosikki tuorepuuromaku! Yllättävän paljon nuo pähkinätkin antaa makua - ja tietysti niitä hyviä rasvoja. Tein pari puuroannosta ilman pähkinää ja kyllä sieltä selvästi jotain makumaailmasta puuttui. Hedelmät käy kivasti marjojen tilalle sitten kun pakastin tyhjenee. :)

  VastaaPoista
 3. Itekin innostuin tuorepuurosta ja Herkun ja Koukun Jytis on myös liittynyt joukkoon (hänen reseptinsä oli Hesarista). Mahtava keksintö kyllä!!

  VastaaPoista
 4. Miun pitäiski taas käydä jogurttia ostamassa. Ei oikeen pikkuväkeen meillä uppoa mustikat eli tiedossa äidille paljon mustikkapuuroa! :D

  VastaaPoista