5. huhtikuuta 2014

Uunibataatit broileritahnalla

Taas kokkaillaan Cebicin herkkuja – tosin hieman taas säveltäen! Tällä kertaa viikonloppulounaaksi bataattia uuniperunoiden henkeen. Kokonainen bataatti kypsyy uunissa noin ikuisuuden, joten viipaleina kypsentäminen on järkevää. Kaveriksi tehtyä mössöä voi varioida helposti käyttämällä erilaisia lihoja tai leikkeleitä tai tekemällä ihan pelkästään kasvisversion. Myös juustojen jämät - samoin kuin tähteeksi jääneitä kypsiä lihoja - voi helposti upottaa näiden bataattien kylkeen.



2 annosta

1 iso tai 2 pientä bataattia
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

tahna:
1 pieni suippopaprika
1 punasipuli
1 maustekurkku
150 g kypsää broileria
200 g täysrasvaista ranskankermaa
suolaa ja mustapippuria

1. Kuori bataatit ja leikkaa ne noin puolen sentin viipaleiksi. Lado viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle ja pirskottele päälle oliiviöljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kypsennä bataattiviipaleita 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä
2. Valmista kastike: poista paprikasta siemenet ja kuutioi se. Kuori ja hienonna sipuli ja paloittele maustekurkku. Hienonna broileri pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset sekaisin kulhossa.
3. Syö bataatit lämpiminä ja soosi viileänä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti