3. joulukuuta 2018

Napue tonic

Napue on Kyrö Distilleryn palkittu kotimainen gini, jossa maistuvat yrtit, koivu ja karpalo. Napuen maku vie minut aina mukanaan talvisiin Ylläksen maisemiin, jossa ensimmäistä kertaa Bar Kaapissa tätä herkkua maistelin. Drinkki oli upean näköinen karpaloineen ja rosmariinin oksineen ja maku oli aivan jotain muuta kuin siinä halvassa ginissä, jota olen silloin tällöin itse ostanut. Seurueellekin tämä juoma maistui, ja seuraavana iltana tehtiin tonicit mökillä itse Äkäslompolon alkosta haetusta Napuesta. Myös kesäloman Ylläksen reissulla Napue oli mukana – se vaan kuuluu noihin kauniisiin tunturimaisemiin. After ski tai after hike – hyvää se on jokaisena vuodenaikana.



4 cl Napue giniä
n. 12 cl tonicia
jääpaloja
karpaloita
rosmariinin oksa

Laita lasiin muutama jääpala. Mittaa gini lasiin ja täytä tonicilla. Lisää karpalot ja rosmariinin oksa. Sekoita ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti