13. joulukuuta 2018

Sienipestopasta

Nyt oli yllättävä ohje! Sienistä tehtyä pestoa! Maut toimivat mahtavasti ja sienet saivat tässä kaverikseen arvoisiansa raaka-aineita. Lautanen oli täynnä syksyn tunnelmaa. Onneksi tämä ruoka toimii hyvin myös kuivatuilla sienillä, joten syksy voi olla läsnä keittiössä ihan milloin vaan. Tässä ruuassa sienten maku pääsi hienosti oikeuksiinsa ja tämä voisi maistua myös niille, joita sienten rakenne ei houkuttele. (Ohje: Maku 6/2018)



4 annosta

6 dl suppilovahveroita (tai 20 g kuivattuja)
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 dl auringonkukansiemeniä
4 rkl oliiviöljyä
4 rkl pastan keitinvettä (tai sienien liotuslientä)
1 valkosipulin kynsi
1 rku basilikaa
1 dl parmesaaniraastetta
0,5 tl suolaa

lisäksi:
300 g pastaa

1. Paista suppilovahveroita kuumalla pannulla, kunnes niiden neste on haihtunut. Jos käytät kuivattuja sieniä, laita ne likoamaan veteen puolisen tuntia ennen ruuan valmistamista. Purista niistä vesi pois ja paista nopsaan pannulla
2. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan
3. Mittaa kaikki peston ainekset korkeaan kulhoon ja soseuta ne sauvasekoittimella. Ohenna pestoa pastan keitinvedellä tai sieniliemellä
4. Valuta kypsä pasta ja sekoita pesto sen joukkoon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti