Ajatus lähti vajaasta hummus-purkista jääkaapissa ja johti tähän ruokaan. Tästä jäi hieman ristiriitainen tunnelma. Maku ruuassa oli aivan kohdallaan! Kikherneet, hummus, paprika ja sitruuna maistuivat selvästi, mutta rakenteessa oli hieman toivomisen varaa. Ruoka oli melko mössöistä, eikä purutuntumaa ollut.
Seuraavalla kerralla lähtisin tekemään hummuksen ihan haarukkapelillä, jolloin pureskeltavaakin jäisi. Osan kikherneistä voisi jättää aivan suosiolla kokonaisiksi ja lisätä pastan joukkoon yhtä aikaa hummuksen kanssa. Pastan keitinvettä saa lisätä ihan reilusti, että pastasta tulee notkeaa ja helposti syötävää. Todella hyvä makumaailma ansaitsee kyllä uuden yrityksen, hieman rouheamman vaan. (Ohje: Maku 6/2018)
4 annosta
300 g kuviopastaa
hummus:
2 prk kikherneitä (a 297g)
3 rkl tahinia
1 rkl sitruunamehua
1 tl jeeraa
1 tl savupaprikajauhetta
1 rku lehtipersiljaa
0,75 tl suolaa
lisäksi:
1 dl pastan keitinvettä tarvittaessa
1. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan
2. Soseuta hummuksen ainekset sauvasekoittimella (tai tee rouheampi versio haarukalla)
3. Valuta kypsä pasta ja ota keitinvettä talteen
4. Sekoita hummus kypsän pastan joukkoon ja ohenna tarvittaessa keitinvedellä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti