27. joulukuuta 2018

Broileria ja perunoita uunissa

Yhdessä astiassa valmistuvat ruuat ovat laiskan viikonlopun pelastus! Toisinaan on ihanaa käyttää viikonloppuna aikaa ruuan valmistukseen pilkkomisineen ja muine sipistelyineen ja nauttia tekemisestä ja syömisestä. Toisinaan on ihana vaan pilkkoa nopsaan ja antaa uunin rauhassa hoitaa loput. Tämä ruoka on juuri niitä viikonloppuja varten kun on mukava vaan maata, katsoa telkkaria ja neuloa sukkaa. Niin ja syödä silloin kun ajastin piippaa. (Ohje: Maku 1/2016)



6 luullista ja nahallista broilerin reisipalaa (tai 3-4 rintapalaa)
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
4-6 rosamunda-perunaa
2 dl kalamataoliiveja
3 rkl silputtua tuoretta rakuunaa
2 sitruunaa

1. Voitele uunivuoka ja asettele broilerin palat vuokaan väljästi. Mausta suolalla ja pippurilla
2. Pese perunat huolella ja lohko ne kuorineen. Asettele lohkot uunivuokaan broileripalojen väliin
3. Halkaise oliivit ja ripottele ne vuokaan. Ripottele pinnalle rakuunasilppu
4. Pese sitruunat huolella ja viipaloi ne. Poista siemenet. Levitä viipaleet päällimmäiseksi vuokaan
5. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 45-60 minuuttia kunnes broilerit ovat kypsät

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti