Näitä ihana mausteisia intialaiseen tyyliin maustettuja
lihapyöryköitä tein joskus aikaa sitten viikonloppuruuaksi. Hieman varovasin
mielin kokkailin, koska lapset eivät välttämättä voimakkaista mausteista
perusta. Ilokseni sain huomata, että heidänkin makutottumukset ovat vähitellen
muuttuneet ja tämäkin ruokalaji upposi poikiin hyvin! (Ohje: Maku 5/2015)
4 annosta
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 rkl rypsiöljyä
1 tl garam masalaa
1 tl jeeraa
1 tl suolaa
0,5 tl paprikajauhetta
0,25 tl mustapippuria
2 rkl korppujauhoja
1 kananmuna
0,5 dl vettä
400 g porsaan jauhelihaa
kastike:
2 rkl voita
1 rkl rypsiöljyä
1 tähtianis
1 kanelitanko
1 tl jeeraa
chiliä maun mukaan
0,5 tl kurkumaa
2 rkl tomaattipyreetä
2 dl vettä
1 kanaliemikuutio
2 dl kermaa
0,25 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
1. Kuori sipulit ja hienonna ne hienoksi silpuksi. Kuumenna
öljy pannulla ja kuullota sipulit pehmeiksi mausteiden kanssa. Siirrä seos
kulhoon jäähtymään hetkeksi ja pyyhkäise pannu puhtaaksi
2. Sekoita korppujauhot ja kananmuna veteen ja anna seoksen
turvota hetki. Sekoita joukkoon jauheliha ja sipuliseos. Sekoita tasaiseksi
3. Pyörittele jauhelihamassa pieniksi pyöryköiksi ja paista
ne pannulla öljyssä kypsiksi. Jätä odottamaan
4. Valmista kastike. Kuumenna voi-öljyseos kasarissa ja
lisää siihen mausteet ja tomaattipyree. Kypsennä miedolla lämmöllä pari
minuuttia. Lisää vesi, liemikuutio ja kerma ja kuumenna kiehuvaksi.
5. Hauduttele kastiketta 5-10 minuuttia ja lisää lihapulla
kastikkeeseen. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla
6. Tarjoa riisin kera
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti