27. huhtikuuta 2019

Maapähkinävoilla kuorrutettu lohi


Koskapa nuudeleista jäi maapähkinävoita tähteeksi, tein seuraavana viikonloppuna ruuaksi lohta, johon sain käytettyä osan pähkinävoista. Hyvin taipuu maapähkinävoi kalankin kaveriksi varsinkin kirpsakoilla mausteilla säväytettynä. (Ohje: Karjalainen 2.3.3017)




















4 annosta

800 g lohifileetä
2 rkl sitruunamehua
suolaa

maapähkinävoikuorrutus:
3 rkl maapähkinävoita
3 rkl vettä
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl soijakastiketta
1 rkl tuoretta inkivääriraastetta
1 valkosipulin kynsi
chiliä maun mukaan

koristeluun:
seesaminsiemeniä
kevätsipulirenkaita (tai purjoa)

1. Leikkaa lohi annospaloiksi ja laita ne voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle hieman suolaa ja valuta pinnalle myös sitruunamehu
2. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipuli ja sekoita ne muiden kuorrutuksen ainesten kanssa tasaiseksi tahnaksi. Levitä seos kalapalojen päälle
3. Kypsennä 175-asteisessa uunissa puolisen tuntia kunnes kala on kypsää
4. Annostele kala lautaselle (seesamiöljyllä kevyesti maustettujen) nuudeleiden kanssa ja ripottele päälle seesaminsiemeniä ja kevätsipulirenkaita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti