24. huhtikuuta 2019

Melitzano


Munakoiso on harvinainen raaka-aine keittiössäni. Lähinnä siksi, että siitä ei muut kanssasyöjät oikein välitä. Joskus munakoisoon iskee himo ja sitä on vaan pakko saada. Munakoiso on mielestäni parhaimmillaan pitkään ja hartaasti hauduteltuna ja jos munakoison kaveriksi lisää vielä tomaattia ja valkosipulia, niin lopputulos ei voi mennä vikaan. Tätä munakoisotahnaa pääsin maistamaan Cebicin keittiönHannan ohjaamalla ruokakurssilla. Kotona tein melitzanoa naan-leipien kaveriksi. Ihanaa!





















n. 2dl valmista soosia

2 isoa munakoisoa
2 valkosipulin kynttä
4 rkl hienonnettua tuoretta lehtipersiljaa
1 sitruuna
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

1. Halkaise munakoisot ja tee niihin ristiviillot. Ripottele pinnalle hieman suolaa ja nosta munakoisot uunipellille leivinpaperin päälle. Anna itkettyä puolisen tuntia ja kuivaa pinnat talouspaperilla.
2. Paista munakoisoja 200-asteisessa uunissa 45-60 minuuttia kunnes munakoisot ovat kypsiä. Anna jäähtyä hetki ja kaavi munakoisojen sisus kuorista lusikalla leikkuulaudalle. Hienonna suurella veitsellä ryynimäiseksi massaksi. Laita massa kulhoon
3. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet ja raasta ne munakoisojen sekaan. Lisää joukkoon sitruunan mehu ja oliiviöljy ja mausta persiljalla, suolalla ja mustapippurilla
4. Anna vetäytyä kylmässä vähintään parisen tuntia ennen tarjoamista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti