Munakoiso on harvinainen raaka-aine keittiössäni. Lähinnä
siksi, että siitä ei muut kanssasyöjät oikein välitä. Joskus munakoisoon iskee
himo ja sitä on vaan pakko saada. Munakoiso on mielestäni parhaimmillaan
pitkään ja hartaasti hauduteltuna ja jos munakoison kaveriksi lisää vielä
tomaattia ja valkosipulia, niin lopputulos ei voi mennä vikaan. Tätä munakoisotahnaa pääsin maistamaan Cebicin keittiönHannan ohjaamalla ruokakurssilla. Kotona tein melitzanoa naan-leipien kaveriksi. Ihanaa!
n. 2dl valmista soosia
2 isoa munakoisoa
2 valkosipulin kynttä
4 rkl hienonnettua tuoretta lehtipersiljaa
1 sitruuna
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
1. Halkaise munakoisot ja tee niihin ristiviillot. Ripottele
pinnalle hieman suolaa ja nosta munakoisot uunipellille leivinpaperin päälle.
Anna itkettyä puolisen tuntia ja kuivaa pinnat talouspaperilla.
2. Paista munakoisoja 200-asteisessa uunissa 45-60 minuuttia
kunnes munakoisot ovat kypsiä. Anna jäähtyä hetki ja kaavi munakoisojen sisus
kuorista lusikalla leikkuulaudalle. Hienonna suurella veitsellä ryynimäiseksi
massaksi. Laita massa kulhoon
3. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet ja raasta ne
munakoisojen sekaan. Lisää joukkoon sitruunan mehu ja oliiviöljy ja mausta
persiljalla, suolalla ja mustapippurilla
4. Anna vetäytyä kylmässä vähintään parisen tuntia ennen
tarjoamista
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti