8. huhtikuuta 2019

Jauheliha-makaronipaistos



Joskus on kiva kutsua ruokavieraita ja suunnitella menu huolellisesti ja käyttää ruuan valmistamiseen ja pöydän kattamiseen paljon aikaa. Joskus on kiva kutsua ystäväperhe syömään lauantai-iltana, laittaa uuniin makaronilaatikkoa ja laittaa pöytään kimppu tulppaaneja ja lautasliinat. Ruokavieraat saapuvat kotiasuissaan mukanaan korillinen tuoretta pullaa. Istutaan alas ja syödään rauhassa ja raivataan keittiö yhdessä. Aika lailla onnistunut lauantai! (Ohje: Maku 1/2017)















6 annosta

400 g makaronia
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
tilkkanen öljyä
400 g jauhelihaa
1 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
1 tl oreganoa
250 g broccolinia
1 paprika
150 g säilykemaissia
200 g sulatejuustoa
6 dl kasvislientä

1. Keitä makaronit melkein kypsiksi. Valuta ja kaada ne voideltuun uunivuokaan
2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori porkkanat ja pilko ne pieniksi kuutioiksi
3. Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista jauheliha. Lisää paistamisen loppuvaiheessa pannulle sipulit ja porkkanat. Mausta seos suolalla, mustapippurilla ja oreganolla. Kaada jauhelihaseos uunivuokaan makaronien päälle
4. Paloittele broccolini ja paprika ja valuta maissista neste. Lisää kasvikset uunivuokaan
5. Kuumenna kasvisliemi ja lisää sulatejuusto sen sekaan. Sekoittele kunnes juusto on liuennut liemeen tasaisesti. Kaada liemi vuokaan ja sekoittele varovaisesti aineksia hieman sekaisin
6. Kypsennä 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti