Joskus on kiva kutsua ruokavieraita ja suunnitella menu
huolellisesti ja käyttää ruuan valmistamiseen ja pöydän kattamiseen paljon
aikaa. Joskus on kiva kutsua ystäväperhe syömään lauantai-iltana, laittaa
uuniin makaronilaatikkoa ja laittaa pöytään kimppu tulppaaneja ja lautasliinat.
Ruokavieraat saapuvat kotiasuissaan mukanaan korillinen tuoretta pullaa.
Istutaan alas ja syödään rauhassa ja raivataan keittiö yhdessä. Aika lailla
onnistunut lauantai! (Ohje: Maku 1/2017)
6 annosta
400 g makaronia
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
tilkkanen öljyä
400 g jauhelihaa
1 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
1 tl oreganoa
250 g broccolinia
1 paprika
150 g säilykemaissia
200 g sulatejuustoa
6 dl kasvislientä
1. Keitä makaronit melkein kypsiksi. Valuta ja kaada ne
voideltuun uunivuokaan
2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori porkkanat ja pilko ne
pieniksi kuutioiksi
3. Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista jauheliha.
Lisää paistamisen loppuvaiheessa pannulle sipulit ja porkkanat. Mausta seos
suolalla, mustapippurilla ja oreganolla. Kaada jauhelihaseos uunivuokaan
makaronien päälle
4. Paloittele broccolini ja paprika ja valuta maissista
neste. Lisää kasvikset uunivuokaan
5. Kuumenna kasvisliemi ja lisää sulatejuusto sen sekaan.
Sekoittele kunnes juusto on liuennut liemeen tasaisesti. Kaada liemi vuokaan ja
sekoittele varovaisesti aineksia hieman sekaisin
6. Kypsennä 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti