13. huhtikuuta 2019

Maapähkinänuudelit



Nuudelit ovat suosikkini nopsista pikaisista aterioista. Nuudeleihin voi yhdistää melkeinpä mitä vaan ja myös mausteiden suhteen voi leikitellä vapaasti. Useimmiten pikainen nuudeli-ateriani yhdelle sisältää chiliä, valkosipulia, suppilovahveroita, seesamiöljyä ja soijaa. Lapset toivovat usein nuudeleita ja tonnikalaa ja murusen bravuuri on nuudeli-hirvijauheliha-maissi-hässäkkä.

Tässä on yksi pikainen nuudeliruoka, johon ihanaa makua antaa maapähkinäkastike. Idean näihin nuudeleihin löysin Karjalaisesta, mutta lopputulos ei juurikaan muistuta alkuperäistä ohjetta. Mikäli ruuasta haluaa topakamman, voi annoksen päälle paistaa tofua, lohta tai broileria. 














2 annosta

4 kerää munanuudeleita
puolikas pienestä kiinankaalista
0,5 dl cashew-pähkinöitä
kevätsipulia tai purjoa

kastike:
0,75 dl vettä
0,5 dl maapähkinävoita
vajaa 0,5 dl soijakastiketta
0,5 dl vaahterasiirappia
2 rkl sitruunamehua
0,5 rkl inkivääriraastetta
1 valkosipulin kynsi
chiliä maun mukaan
0,5 tl basilikaa

1. Valmista ensin kastike. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset tasaiseksi seokseksi
2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne. Leikkaa nuudeleita hieman pienemmiksi pätkiksi saksilla
3. Pilko kiinankaali ja leikkaa sipulista renkaita. Rouhi pähkinöitä pienemmäksi
4. Sekoita nuudeleiden joukkoon kastike ja kiinankaali. Annostele ruoka lautaselle ja viimeistele sipulirenkailla ja pähkinöillä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti