Nuudelit ovat suosikkini nopsista pikaisista aterioista.
Nuudeleihin voi yhdistää melkeinpä mitä vaan ja myös mausteiden suhteen voi
leikitellä vapaasti. Useimmiten pikainen nuudeli-ateriani yhdelle sisältää
chiliä, valkosipulia, suppilovahveroita, seesamiöljyä ja soijaa. Lapset
toivovat usein nuudeleita ja tonnikalaa ja murusen bravuuri on
nuudeli-hirvijauheliha-maissi-hässäkkä.
Tässä on yksi pikainen nuudeliruoka, johon ihanaa makua
antaa maapähkinäkastike. Idean näihin nuudeleihin löysin Karjalaisesta, mutta
lopputulos ei juurikaan muistuta alkuperäistä ohjetta. Mikäli ruuasta haluaa
topakamman, voi annoksen päälle paistaa tofua, lohta tai broileria.
2 annosta
4 kerää munanuudeleita
puolikas pienestä kiinankaalista
0,5 dl cashew-pähkinöitä
kevätsipulia tai purjoa
kastike:
0,75 dl vettä
0,5 dl maapähkinävoita
vajaa 0,5 dl soijakastiketta
0,5 dl vaahterasiirappia
2 rkl sitruunamehua
0,5 rkl inkivääriraastetta
1 valkosipulin kynsi
chiliä maun mukaan
0,5 tl basilikaa
1. Valmista ensin kastike. Kuori ja hienonna valkosipulin
kynsi ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset tasaiseksi seokseksi
2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne.
Leikkaa nuudeleita hieman pienemmiksi pätkiksi saksilla
3. Pilko kiinankaali ja leikkaa sipulista renkaita. Rouhi
pähkinöitä pienemmäksi
4. Sekoita nuudeleiden joukkoon kastike ja kiinankaali.
Annostele ruoka lautaselle ja viimeistele sipulirenkailla ja pähkinöillä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti