7. heinäkuuta 2019

Ahventäytteiset letut

Kesäloma ja kokonainen viikko mökillä ilman keittiön mukavuuksia. Vesi kaivosta, lämpö puusta, kokkailua kaasulla tai avotulella ja tiskivesi saunan padasta. Eli keittiöhommat eivät olleet aivan samanlaisia kuin kotona kaupungissa ja vaativat hieman enemmän miettimistä. Pääasiassa kokkailimmekin kesäkeittiön kaasulevyillä ihanaa järvimaisemaa katsellen.

Yksi tämän kesän projekteista mökillä oli muurikoiden ja muiden valurautapannujen putsaaminen ja rasvapoltto. Kesäkeittiön kaasulevylle sopiva muurikka oli putsattu jo aiemmin ja sillä useimmiten ruoka laitettiinkin – muurikka kun taipuu niin monenlaiseen kokkaamiseen. Siinä tehtiin wokkia, paistettiin kalaa, lämmitettiin edellispäivän tähteitä ja laitettiin munakokkelia ja pekonia aamiaiseksi. Ja paistettiin tietysti lettuja!

Lettujen paisto oli pakon sanelema varasuunnitelma, joka oli otettava käyttöön, kun katiskasta saamamme ahvenet olivat niin pieniä, etteivät ne alkuperäiseen suunnitelmaamme oikein istuneet. Teimmekin siis lettuja ja niiden väliin suolaisen kala-perunatäytteen, jonka idean olin jostakin lehdestä lukenut. Täytteeseen laitettiin juuri sitä mitä mökin kaapeista ja yrttimaasta löytyi ja herkullistahan siitä tuli. Grammamäärät ovat karkeita arvioita, koska vaakaa ei ollut käytössä.



2 keitettyä munaa
200 g uusia perunoita
200 g (savu)kalaa
200 g turkkilaista jogurttia
1 tl dijon-sinappia
0,5 sitruunan mehu
2 rkl tuoretta persiljasilppua
1 rkl tuoretta ruohosipulisilppua
1 kevätsipuli
1 maustekurkku
5 miniluumutomaattia
suolaa
mustapippuria

1. Keitä kananmunat ja perunat kypsiksi ja anna niiden jäähtyä. Kypsennä kala.
2. Laita kulhoon jogurtti, dijonsinappi, sitruunamehu ja yrtit
3. Hienonna kevätsipuli, kuutioi maustekurkku ja paloittele miniluumutomaatit. Sekoita ne jogurttiseokseen
4. Kuori kananmunat ja hakkaa ne hienoksi. Paloittele perunat ja hajota kypsä kala pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki ainekset jogurttiseokseen. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti