4. heinäkuuta 2019

Avokadomunakas

Kesäloman alku, loiva sunnuntaiaamu ja hyvinkin harvinainen tilanne, että olin heräilemässä kotona aivan yksikseni. Aamukahvitankkauksen ja aamun uutiskatsauksen jälkeen tein itselleni herkullisen ja ruokaisan munakkaan, jonka voimin jaksoikin touhuilla kotiaskareiden parissa iltaruokaan saakka. Ohjeen löysin Anna-lehden numerosta 11/2019. Alkuperäisessä ohjeessa munakkaassa oli käytetty cheddaria, mutta käytin parmesaania koska sitä sattui jääkaapissa olemaan. Jätin myös paprikan pois, koska mielestäni se olisi ollut jo vähän liikaa. Monesti vähempi on enempi ja lautasellani olevat ainekset muodostivat hyvän kokonaisuuden.



2 kananmunaa
2 palaa pakastepinaattia
pikkutilkka maitoa tai kermaa
suolaa ja mustapippuria
öljyä paistamiseen

päälle:
parmesaania
0,5 avokado
1 rkl sitruunamehua
2 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
5 miniluumutomaattia
muutama kalamata-oliivi
lehtipersiljaa

1. Sulata pinaattipalat mikrossa pienessä kulhossa. Riko joukkoon kananmunat ja lisää maitotilkka. Sekoita tasaiseksi
2. Raasta parmesaania n 0,5 dl:n verran. Halkaise avokado ja kaavi sisus lusikalla leikkuulaudalle. Pirskottele päälle sitruunamehua. Halkaise miniluumutomaatit ja oliivit ja hienonna persilja.
3. Kuumenna öljy pannulla ja kaada munakasmassa siihen. Kypsennä muutama minuutti ja nosta pannu levyltä. Mausta suolalla ja pippurilla
4. Ripottele munakkaan päälle parmesaaniraaste ja anna sen sulahtaa hetki. Siirrä munakas lautaselle ja revi sen päälle ilmakuivattua kinkkua. Lisää sen päälle kasvikset ja ripottele päällimmäiseksi persiljasilppua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti