Vaikka ulkona on tänä kesänä satanut ja tuullut ihan urakalla, on kesä kuitenkin aina kesä. Varsinkin mökillä kesäkeittiön suojassa on kiva kokkailla ja syödä hyvin säällä kuin säällä. Eräänä sateisena mökkiviikonloppuna käytettiinkin aikaa tähän harrastukseen, kun sää ei oikein suosinut liiterihommia tai mato-onkireissua. Paisteltiin ruuaksi kaupungista mukaan otettua kuhaa yrttileivityksellä ja lisukkeeksi tehtiin hyrskypottuja ja tätä mukavan kirpsakkaa porkkanasalaattia. (Ohje: Maku 7/2016)
2 annosta
2 porkkanaa
1 pieni kevätsipuli
liemi:
0,75 dl omenaviinietikkaa
1,5 rkl sokeria
1 tl suolaa
0,5 tuoretta jalapenoa tai vihreää chiliä
1. Kuori porkkanat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Pilko sipuli ohuiksi renkaiksi
2. Mittaa liemen ainekset pieneen kattilaan. Hienonna jalapeno (poista siemenet mikäli haluat vähemmän tulisuutta). Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoitellen kunnes sokeri on liuennut.
3. Lisää porkkanaraaste ja sipuli kuumaan liemeen. Anna jäähtyä ja siirrä viileään muutamaksi tunniksi tai yön yli
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti