Tässä kastikkeessa kohtasi maut, joita en olisi itse osannut lähteä yhdistelemään ja jotka ennakolta tuntuivat aivan käsittämättömiltä yhdessä! Mango ja minttu samassa ruuassa ja vielä suolaisen aterian kastikkeena. Mutta koska Glorian Ruoka&viini -lehti (2/2019) niin sanoo, niin onhan sen silloin pakko toimia!
Ja toimihan se! Vaikka kastike oli melko makea, ei se kuitenkaan ollut liian makea. Chili ja mintun raikkaus tekivät kastikkeesta maukkaan ja tasapainoisen kokonaisuuden, joka sopi hyvin kesäiseen iltaan mausteisen grillatun broilerin seuraan. Hyvä siis kun tuli taas rohkeasti kokeiltua!
4 annosta
1 syöntikypsä mango (tai 300 g pakastemangoa)
0,5 sitruunan mehu
2 dl mintun lehtiä
0,5 ruukkua korianteria
chiliä maun mukaan
0,5 tl sokeria
1 tl sormisuolaa
(1 rkl turkkilaista jogurttia)
Kuori mango ja paloittele se monitoimikoneen leikkurikulhoon. Laita joukkoon loput aineet suolaa ja turkkilaista jogurttia lukuun ottamatta ja soseuta tasaiseksi. Sekoita joukkoon turkkilainen jogurtti ja mausta suolalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti